Folkekirken: fortid eller en del af fremtiden?

Ny serie på Lorry+ går tæt på folkekirken og undersøger, hvad vi kan bruge den til i dag.

Hvad kan den danske folkekirke egentlig tilbyde befolkningen i dag? Er der en god grund til, at færre og færre borgere vil lægge et medlemskab i folkekirken? Eller er det bare fordi, at alle de spændende aktiviteter i kirkeligt regi er en offentlig hemmelighed af de helt store? I en ny serie på Lorry+ sætter vi fokus på nogle af de ting, som folkekirken bruger sin energi på nu til dags. Vi byder os selv indenfor i kirkerummet og lader os overraske over ting, vi kender – og ting, vi ikke kender.

Og vi spørger: Hva’ ka’ kirken?

I programmerne om folkekirken tager vi udgangspunkt i Frederiksberg Sogn og møder nogle af de mennesker, der kommer i kirken hver dag, ofte, sjældent eller aldrig. Vi er med, når de tager kirken i brug, når de tager den med ud i det øvrige samfund, når de bliver berørt og grebet af stemningen i kirken, når de ikke kan bruge den til noget som helst, eller når de overraskes af muligheder, som de slet ikke troede fandtes.

Vi møder den studerende, der har brugt studenterpræsten på CBS til at komme på rette spor igen efter en længere krise, og vi skal på helt tæt hold opleve, hvordan uddannelsen som praktiserende sognepræst forløber i sidste og afgørende fase før den allerførste prædiken.

Og så vi skal høre religionsforskeren udtrykke sig, så det ikke kan misforstås: ”I storbyerne er vi i sandhed nogle a-religiøse bæster”.

Første episode handler om Dåben og sendes første gang i aften kl. 19:55 på Lorry+.

Følg også serien her:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

skøjtepige

Skøjtebaner lukker overalt, men her åbner en ny - af plastik

Roskilde Badet, svømmehal

playSkandaleramt svømmehal blev dobbelt så dyr og forsinket: Nu skal sagen kulegraves

Hillerød Madmarked

Nyt madmarked på vej: "Det er, hvad folk vil have"

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere