Folkekirken bløder og Ateistisk Selskab jubler: Rekord mange udmeldelser

Folkekirken leder netop nu efter nye medlemmer til menighedsrådene - alt i mens rekord mange udmelder sig. Ateistisk Selskab jubler over resultatet.

Der har aldrig før været så mange udmeldelser af Folkekirken. I april, maj og juni meldte 10.300 danskere sig ud, og det er det højeste antal i et kvartal, som Danmarks Statistik har målt.

I TV 2 Lorrys sendeområde firdoblede antallet af udmeldelser sig i København, Roskilde og Helsingør Stift i forhold til samme periode sidste år. 

En sejr for ateisterne

- Det er vi ganske glade for. Vi er stolte af at have været med til at påvirke samfundet på den her måde, siger Anders Stjernholm, der er formand for Ateistisk Selskab, til TV 2 Lorry.

I marts sendte foreningen en kampagnevideo ud på Facebook, der forklarer, hvordan man kan melde sig ud af Folkekirken på ét minut via deres hjemmeside udmeldelse.dk.

Meget tyder på, at de er nået ud med budskabet. Ifølge deres egne tal har hele 13.000 personer indtil videre brugt udmeldelse.dk.

Comeback fra kirken

I april lancerede Kirkeministeriet og Landsforeningen af Menighedsråd også en Facebook-kampagne.

quote Dårlig omtale er bedre end ingen omtale

Eigil Saxe, Provst i Kongens Lyngby

Den sætter fokus på det vigtige i menighedsrådenes arbejde og skal samtidig tiltrække nye kandidater. Derudover har de trykt plakater og flyers, som menighedsrådene kan dele ud.

Der er udgivet en ”Valghåndbog”, der guider til at hverve nye medlemmer. Og der bliver uddelt prik på skulderen, hvis en mulig kandidat spottes. Jagten er i den grad sat ind på at finde de engagerede folk, der stadig findes i Folkekirken. 

”Dårlig omtale er bedre end ingen omtale”

Formanden for Landsforeningen af Menighedsråd, Søren Abildgaard, mener, at medlemsflugten skal tages alvorligt. Men han anser det alligevel som usandsynligt, at de, der har meldt sig ud, ville have været med i et menighedsråd.

Eigil Saxe, der er provst i Kongens Lyngby Provsti, vil gå så langt som at sige, at menighedsrådsvalget faktisk har haft gavn af udmeldelserne.

- Dårlig omtale er bedre end ingen omtale, siger han og uddyber:

- De mange udmeldelser giver en opmærksomhed på Folkekirken, der ikke har været før. Jeg mener ikke grundlæggende, at det er en dårlig historie. Hvis man ikke ønsker at være med, er man ikke tvunget. Det har kun givet mulighed for at få gjort opmærksom på de mennesker, der rent faktisk engagerer sig i Folkekirken.

Kl. 19.00 i aften holder menighedsrådene opstillingsmøder for alle, der vil have indflydelse på deres lokale Folkekirke. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik