Folkefest og broløb: Omdiskuteret bro klar med åbningsdato

Fjordforbindelsen Frederikssund er klar med åbningsdatoen for den omdiskuterede Kronprinsesse Marys Bro.

I flere år har byggeriet af den efterhånden både længe ventede og meget omdiskuterede Kronprinsesse Marys Bro i Frederikssund været i gang.

Men nu kan lyset skimtes for enden af tunnellen - eller bare på den anden side af broen, hvis vi nu skal være helt præcise.

Nu er selskabet Fjordforbindelsen Frederikssund, der står bag byggeriet af broen, som går over Roskilde Fjord, nemlig klar med en åbingsdato.

Fra den 30. september 2019 kan alle og enhver krydse broen, som er den første såkaldte bro med "free flow"-betaling i Danmark.

Det betyder, at der ikke er nogle bomme ved broen. I stedet kan man køre over med BroBizz eller lade sin nummerplade scanne - ganske automatisk.

- Der bliver skiltet meget tydeligt derude om, at man skal lave sin betaling af egen drift på vores hjemmeside inden for fem dage.

Visualisering af den kommende Kronprinsesse Marys Bro.
Visualisering af den kommende Kronprinsesse Marys Bro.
Foto: Fjordforbindelsen Frederikssund

- Hvis ikke det sker, bliver vi nødt til at finde ud af, hvem der ejer bilen for derefter at sende en faktura for at inddrive gælden. Og det koster et administrationsgebyr på 20 kroner, siger Henrik Vincentsen, som er projektleder på broen.

Derfor vil Fjordforbindelsen Frederikssund snart starte en målrettet kampagne, som skal få bilejere, der benytter broen, til at lade sig registrere på hjemmesiden med deres køretøj.

Herefter vil betalingen ske helt automatisk, oplyser projektlederen. 

Fakta om fjordforbindelsen

Fjordforbindelsen bliver en knap 10 km lang 4-sporet motortrafikvej syd for Frederikssund, og knap 1,4 km vil ligge på en højbro mellem Marbæk og Tørslev Hage.  

 

Udover Kronprinsesse Marys Bro består projektet af 16 andre mindre bygværker. 

 

Kronprinsesse Marys Bro bliver en betalingsbro. Betalingsanlægget vil være det første free flow betalingsanlæg i Danmark.  

 

Projektets samlede budget udgør cirka 2 mia. kr.

 

Kilde: Fjordforbindelsen Frederikssund

Gå en tur over den nye bro

Men før der åbnes for trafik, får borgere i området en særlig og sjælden mulighed for at gå ud på broen.

Broen indvies nemlig officielt den 28. september, hvor der desuden bliver både broløb og folkefest ifølge Fjordforbindelsen Frederikssund.

- Vi glæder os meget til at tage et nyt stykke infrastruktur i brug og endda lidt tidligere end oprindeligt planlagt. Gennem årtier er der blevet talt om en ny forbindelse, og nu er en her snart.

- Kronprinsesse Marys Bro bliver et godt alternativ til den trafikerede Kronprins Frederiks Bro og vil give mange trafikanter en nemmere og hurtigere vej over fjorden, siger Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund, i en pressemeddelelse.

Den store indvielse planlægges i tæt samarbejde med Frederikssund Kommune. Mens det er selskabet, som står bag det officielle arrangement, bliver det kommunen, der planlægger folkefesten og løbet over broen.

Glad borgmester og broløb

I samarbejde med det lokale erhvervsliv, vel at mærke.

- Det er dejligt, at vi har en dato for indvielse af den nye fjordforbindelse. Broen får betydning for rigtig mange mennesker og vil lette deres daglige transport til og fra arbejde.

- Det har taget mange år at nå hertil, og derfor skal det selvfølgelig fejres, at vi er kommet i mål med et så vigtigt byggeri. Det er også fantastisk at se, at foreningslivet og frivillige kræfter bakker op, og jeg håber, at rigtig mange af kommunens borgere vil deltage i indvielsen, siger borgmester i Frederissund Kommune, John Schmidt Andersen.

I april måned bliver der lanceret en fælles hjemmeside, hvor man kan følge med i programmet for indvielsen af broen og Fjordlandsvej.

Her vil der også være information om folkefesten og om tilmelding til broløbet.

 
 
Foto: Henry Michelsen - TV 2 Lorry

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik