Folk sværmer om politikers valgplakat: Vil have dem med hjem

Den konservative folketingskandidat Henrik Sørensen har lavet en særlig valgplakat, som nu får opmærksomhed fra borgere, der gerne vil eje dem.

De fleste valgplakater ser ens ud i bybilledet med politikernes navne og billeder, men i Gladsaxe ønskede folketingskandidat Henrik Sørensen fra De Konservative at lave en anderledes plakat.

- Jeg tænkte, at jeg skulle lave noget, der skiller sig ud fra mængden. En valgplakat gælder om at skabe opmærksomhed, og jeg valgte denne gang at lave en plakat, som ikke er den sædvanlige kedelige facon med ansigt, slogan og navn, siger Henrik Sørensen til TV 2 Lorry.

quote Folk må meget gerne selv gå ud og pille dem ned og beholde dem, men først fra klokken 20.01 på onsdag,

Henrik Sørensen, konservativ folketingskandidat

Derfor fik han en grafiker til at kreere en retro-plakat af en sporvogn fra gamle dage, der videreformidler Henrik Sørensens modstand mod den kommende letbane.

I Lyngby er en række borgere blevet så glade for valgplakaten, at de har rettet henvendelse til Henrik Sørensen i Facebookgruppen ’Kongens Lyngby og Letbanen’, hvor de spørger, om de må få et eksemplar.

Må først tages ned efter valget

Og det har Henrik Sørensen ikke noget problem med.

- Berlingske har anmeldt min plakat, men de synes ikke, den var så spændende, men det er der åbenbart mange andre, der synes, den er. Så folk er begyndt at spørge mig, om de må få mine valgplakater. Jeg har hængt omkring 100 op, og folk må meget gerne selv gå ud og pille dem ned og beholde dem, men først fra klokken 20.01 på onsdag, siger 51-årige Henrik Sørensen.

Artiklen fortsætter under billedet

Henrik Sørensen valgplakat skiller sig ud fra mængden, da den har et retrolook og er uden et billede af politikeren.
Henrik Sørensen valgplakat skiller sig ud fra mængden, da den har et retrolook og er uden et billede af politikeren.
Foto: Henrik Sørensen

Er det ikke meget belejligt for dig, at andre tager dine plakater ned for dig?

- Der kan man sige, at vi gør hinanden en tjeneste. Hvis jeg kan gøre dem glade, så må de gerne få dem, men jeg skal selvfølgelig selv ud og tjekke, for jeg kan ikke forlade mig på, at alle plakater bliver taget ned, siger Henrik Sørensen, der stiller op i Gladsaxekredsen i Københavns Omegns Storkreds.

Han håber på, at han kan blive valgt ind i Folketinget, men det kræver i første omgang, at De Konservative får stemmer nok til at få to mandater i København, for det første mandat sidder Rasmus Jarlov med al sandsynlighed sikkert på.

- Jeg har fået mange positive tilbagemeldinger om min plakat, så det giver mig troen på, at jeg har gjort noget rigtigt. Men det finder vi først ud af på valgaftenen, slutter Henrik Sørensen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik