Foto: Asger Ladefoged - Scanpix

Folk strømmer til Rødovre: "Skolerne er ikke gearet til det"

Rødovre er et populært tilflyttersted, og kommunen udvider med både med boliger og daginstitutionspladser. Men vi er ikke klar til det, lyder kritikken.

Borgere strømmer til i Rødovre. Faktisk forventer kommunen, at antallet af borgere i Rødovre stiger med 25 pct. frem mod 2025.

Samtlige partier i Kommunalbestyrelsen sætter pris på tilstrømningen af mennesker, men de er ikke enige om, hvorvidt kommunen er klar til at tage imod de mange tilflyttere.

Er du i tvivl om, hvor dit kryds skal sættes? Så tag vores kandidattest her.

- Der mangler daginstitutionspladser, og skolerne er på nuværende tidspunkt ikke gearet til det. Selvom man er i gang med at bygge en stor, ny institution i Irmabyen, har vi stadig ikke pladser nok til de mange nye børn, siger Kim Drejer Nielsen, der er spidskandidat for de Konservative i Rødovre.

Læs også Disse tre sager afgør valget i Rødovre

Borgmesteren i kommunen erkender, at de er presset, men han er ikke enig i, at kommunen ikke er klar til de mange nye beboere:

- Vi udvider meget lige for tiden, ikke bare i Irmabyen, så vi er klar til at tage imod de mange ny borgere, lyder det fra borgmester Erik Nielsen (S).

Du kan finde flere informationer om valget i Rødovre her.

Se hele debatten om håndteringen af tilflytning til Rødovre her:

09:57 Luk video

Husk du også skal stemme til Regionsrådsvalget! Find flere informationer om det valg her.