Folk køber millionvillaer for at bygge nyt

Et stigende antal velfungerende, dyre villaer bliver købt alene for at blive jævnet med jorden og erstattet af et helt nyt hus

På en villavej i Himmelev i Roskilde lå der indtil for nylig et lille hus med røde mursten. Huset var lidt småt, men bestemt til at bo i. Alligevel er det blevet revet ned, og på grunden ligger der nu to spritnye, lyse etplansvillaer.

Det er en udbredt tendens, at boliger, der sagtens kunne have huset en familie mange årtier endnu, bliver ret ned til fordel for nybyggeri. Noget de i stor stil også oplever i Roskilde, hvor boligejere de seneste år er begyndt at købt dyre huse for at rive dem ned. Det skiver sn.dk. 

På villavejen i Himmelev er det en ejendomsudvikler, der har stået for projektet, men Rasmus Svendsen, der er medindehaver af ejendomsmæglerfirmaet HENSRIK, fortæller, at det oftest er private, der køber for at rive ned.

- Det er noget, vi har set de seneste år, der kommet krybende ind i markedet. Folk køber velfungerende huse på gode beliggenheder for at rive dem ned og bygge nyt, siger Rasmus Svendsen til TV 2 Lorry.

På en villavej i Himmelev i Roskilde er en lille rødstensvilla blevet revet ned til fordel for denne lyse etplansvilla 
På en villavej i Himmelev i Roskilde er en lille rødstensvilla blevet revet ned til fordel for denne lyse etplansvilla 
Foto: TV 2 Kosmopol

Kræsne købere

Rasmus Svendsen vil skyde på, at op mod 25-30 funktionsdygtige huse om året i Roskilde-området bliver købt alene for at blive revet ned.

Ejendomsmægleren mener, at forklaringen er, at mange huskøbere i dag er kræsne og har svært ved at gå på kompromis, og så er det nemmere bare at få det hele, som man vil have det det.

- Det er også hjulpet på vej af, at der er godt gang i markedet. Og så er driftsomkostningerne ved et nyt hus også væsentligt lavere end bare et hus, der er bygget i 80’erne. Den måde man før i tiden lavede varmeforsyning og isolerede på kan ikke måle sig med den måde, man gør det i dag.

Rasmus Svendsen fra ejendomsmæglerfirmaet HENSRIK i Roskilde forklarer, hvordan nogle huskøbere tålmodigt venter på, at et hus bliver sat til salg på nogle helt specifikke veje, så de kan købe det og ersatte det af et nyt. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik