For første gang i Norden: Kom med til cannabis-messe

I starten af september afholdes Nordens første cannabis-messe North Grow i København. Her kan man komme helt tæt på en industri, de fleste forbinder med kriminalitet.

En bønne, en fed, en af de brede, fjolletobak.

For mange mennesker kan det være svært at læse ovenstående uden også at tænke på Christiania, politi og organiserede kriminelle bander.

Det er nemlig den ulovlige del af cannabis-industrien, der ofte får spalteplads i medierne.

Men faktisk findes der i Danmark en helt igennem lovlig industri, der beskæftiger sig med hamp og cannabis. 

Cutter Merhi fotograferet med justitsminister Søren Pape Poulsen, Kons.
Cutter Merhi fotograferet med justitsminister Søren Pape Poulsen, Kons.
Foto: Amalie Cecilie

Og det er blandt andet den industri, du kan lære mere om, hvis du besøger North Grow der afholdes den 7.-9. september i Bella Center i København.

- Man oplever cannabis-industrien på tæt hold. Alle de lovlige produkter der findes indenfor cannabis og hamp. Og så kan man opleve en masse debatter og foredrag omkring legalisering af cannabis, siger Cutter Merhi der arrangerer North Grow.

Startede som aktivist

Cutter Merhi har tidligere været aktivist og demonstreret på gaden for en legalisering af cannabis, og han lægger heller ikke skjul på, at han er rekreativ bruger af stoffet. Men med North Grow håber han, at et nyt kapitel er startet.

- Vi havde nogle år, hvor vi var meget ude og demonstrere og gøre opmærksom på cannabis-problematikken. Den debat blev skabt, og nu er vi videre, og danskerne er klar til nogle mere seriøse tiltag.

Overordnet program for North Grow

Fredag handler messen om medicinsk cannabis.
Lørdag handler messen om rekreativ brug af cannabis.
Søndag bliver en blanding, men med fokus på især hamp.

Det er med det afsæt, North Grow er blevet til. Med en egentlig messe håber Cutter Merhi nemlig, at også hr. og fru Danmark vil dukke op.

Han understreger, at selvom en del af messen handler om rekreativt brug af cannabis, der altså er ulovligt, så er alle produkter på messen lovlige. Og produkter er der mange af:

- Vi har en lovlig messe som faciliterer lovlige producenter. Det er jointpapirer, hampefødevarer, tekstiler og hampemøbler, der er designet til messen af en dansk producent. Der kommer udstillere fra hele verden og danske forskere og eksperter.

Rekreativt brug og medicinsk brug

Et af de varme emner lige nu i debatten om cannabis er den medicinske brug af produktet.

Cannabis-olie som på billedet er et af de medicinske cannabis-produkter, du kan lære mere om på messen.
Cannabis-olie som på billedet er et af de medicinske cannabis-produkter, du kan lære mere om på messen.
Foto: Amalie Cecilie

Politisk åbnede der en dør for nyligt, da der fra januar i år startede en fire-årig forsøgsperiode, der giver læger mulighed for at udskrive cannabis-holdige produkter, der ikke tidligere har været lovlige i Danmark. En ordning der også åbner op for nye forretningsmuligheder, siger arrangøren.

- Hvis man har en tilladelse til at producere cannabis i Danmark, så kan man forsøge at få sine produkter godkendt til forsøgsordningen hos lægemiddelstyrelsen, og derefter kan de komme på det danske marked.

Produkterne er dog receptpligtige, og derfor kan de ikke sælges på North Grow. Det har arrangøren dog fundet en løsning på:

- Der er læger på messen, som har lov til at udskrive medicinsk cannabis. En kræftlæge og en smertelæge, og dem kan man jo tage en snak med.

Cutter Merhi lægger ikke skjul på, at han bruger cannabis rekreativt.
Cutter Merhi lægger ikke skjul på, at han bruger cannabis rekreativt.
Foto: Amalie Cecilie

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik