For første gang i 40 år: Optimistjolle-race midt i København

Både børne-sejlere og publikum får sig en unik oplevelse ved weekendens danske holdmesterskab i optimistjolle.

I denne weekend er tiden skruet tilbage ved Peblingesøen i København.

For første gang i over 40 år er der nemlig optimistjolle-race midt i hovedstaden. Det sker i forbindelse med, at det danske holdmesterskab skal afgøres. 

quote Der er nogle helt andre forhold på en kunstig sø inde midt i byen, hvor der kan komme kastevinde ind mellem husene.

Knut Iversen, Optimistjoller på Peblingesø

Deltagerne i Hold-DM i Optimistjolle er mellem 10 og 15 år, og der er en ganske naturlig forklaring på den unge gennemsnitsalder.

- Optimistjollen er den bådtype, børn starter med at lære at sejle i. Det er sådan en lille sæbekassebåd, der vejer 35 kilo. Mange starter, når de er omkring syv år, og du vokser ud af den, når du bliver ældre, siger Knut Iversen, der er projektkoordinator for Optimistjoller på Peblingesø, til TV 2 Lorry.

Lørdag var Peblingesøen fyldt med friske børn med vind i håret.

10 hold deltager i weekendens arrangement, og Peblingesøen bliver en ny oplevelse for både sejlere og tilskuere, lyder det.

quote Det er unikt, at man kan stå hele vejen rundt om søen og følge med i sejladsen.

Knut Iversen, Optimistjoller på Peblingesø

- Der er nogle helt andre forhold på en kunstig sø inde midt i byen, hvor der kan komme kastevinde ind mellem husene. Det er meget alternativt, og det giver børnene en ekstra spændende udfordring, siger projektkoordinator Knut Iversen til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det er unikt, at man kan stå hele vejen rundt om søen og følge med i sejladsen. Det sker aldrig andre steder, og det er enormt publikumsvenligt. 

Start og mål for de mange sejladser foregår lige uden for Søpavillonen, hvorfra der blandt andet er live-speak af sejlerne Jonathan Bay og Henriette Koch.

 
 
Foto: soernessejlklub.dk

Hold-DM i Optimistjolle sejles lørdag fra 10-17 og søndag fra 10-15. 

Holdmesterskabet arrangeres af Søernes Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub og er en del af klubbernes samarbejde 'Optimistjoller på Peblingesøen', der er støttet af Nordea-fonden.

Idéen med samarbejdet er, at få bybørn involveret i sejlsport, og med støtte fra Nordea-fonden er det blandt andet blevet til en ny bro ('som svanerne ikke kan hoppe op og skide på'), fem nye joller, nye trænerbåde og nyt sikkerhedsudstyr til børnene. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik