Først Fælleden og nu også Sydhavnen: Friluftsråd råber op mod byggeri

I Friluftsrådet er de bekymrede over, at Københavns Kommune vil bygge på Stejlepladsen i Sydhavnen for at finansiere metroen. Det vil få konsekvenser for naturen, mener de.

København Kommunes kamp for at skaffe de næsten to millarder kroner til at finansiere den nye metroring hiver også Sydhavnen ind på tegnebrættet. 

quote Vi tænker absolut, at det er en hovsa-løsning.

Svend-Erik Fangel, næstformand, Friluftsrådet Kreds København

I september vedtog et flertal på Københavns Rådhus, at der skal bygges 550 nye boliger på Stejlepladsen i Sydhavnen. Stejlepladsen er i dag et grønt fredet område, som desuden er et af de eneste områder i København, der stadigvæk bliver brugt til erhversfiskeri.

Friluftslivet retter kritik af beslutning om at bebygge område i Sydhavnen.

Nu kritiserer Friluftsrådet politikerne for deres beslutning. 

- Vi tænker absolut, at det er en hovsa-løsning. Det er et politisk kompromis, som ikke har grund i en velovervejet planlægning. Og vi ser ikke området i Sydhavnen som velegnet til byudvikling, fordi infrastrukturen slet ikke er tilstede her endnu, siger Svend-Erik Fangel, næstformand i Friluftsrådets Kreds København og tilføjer:

- Det er ganske uhørt i Danmark. Når man affreder et område ved lov, er det som regel, fordi det skal komme hele almenvellet til gode, og det er ikke tilfældet her. Her er det et halvprivat selskab, der skal have nogle penge i kassen. 

Teknik- og miljøborgmester enig i kritik 

I Friluftsrådet appelerer de kraftigt til, at politikerne træffer beslutninger på et velovervejet grundlag. Men det mener Friluftsrådet ikke, at politikerne har gjort i sagen om de 550 boliger på Stejlepladsen, og denne kritik er Københavns Miljø- og teknikborgmester enig i. 

- Det er jeg jo helt enig i. Enhedslisten var ikke med i de budgetforhandlinger, så vi er i det hele taget helt imod byggeplanerne og mest af alt den proces, der har været i denne sag, hvor beslutninger er blevet truffet i nogle lokaler langt væk fra borgerne og naboerne i området nær Stejlepladsen.

- Vi synes grundlæggende det er forkert måde at byplanlægge på. siger Ninna Hedeager Olsen (EL) til TV 2 Lorry. 

Blandt de mindst dårlige løsninger

Et af de partier, som stemte for København Kommunes budget for 2019, der indebar en bebyggelse af nye 550 lejligheder på det tidligere fredede område på Stejlepladsen, var Liberal Alliance. Ifølge partiets gruppeformand er det nødvendigt at bygge her. 

- Det er ingen tvivl om, at det er forbundet med ulemper at bebygge derude. Men det har været det muliges kunst, da man ikke ville bygge alene på Amager Fælled. Der var også alternativer til at bygge andre steder i byen, men her var bebyggelse på Stejlepladsen blandt de mindst dårlige løsninger af dem, der var, siger Alex Vanopslagh (LA) til TV 2 Lorry. 

Stod det til Friluftsrådet, så ville det være et bedre alternativ, hvis det nuværende erhvervsområde vest for Bådehavnsgade og syd for Fragtvej blev afviklet og udviklet til et nyt boligområde, i stedet for at man bebygger Stejlepladsen. 

- Vi synes bestemt godt, at man kan finde nogle arealer som erstatning. Det skal bare foregå på et velovervejet grundlag. Stejlepladsen er et af de få områder i København, hvor der stadig er erhvervsfiskeri. Det er et meget skønt naturområde, som beboerne i området har stor gavn af, slutter Svend-Erik Fangel. 

Et flertal i Københavns Kommune blev i september enige om at bygge 550 nye boliger på Stejlepladsen i Sydhavnen. 
Et flertal i Københavns Kommune blev i september enige om at bygge 550 nye boliger på Stejlepladsen i Sydhavnen. 
Foto: Cecilie Midskard Hundebøll/TV 2 Lorry

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik