Førerhunde på charmetur: Det laver førerhundene

Onsdag markerede Dansk Blindesamfunds førerhundebrugere den internationale førerhundedag. I år vil danske skoleelever landet over få besøg af en førerhund og dens bruger.

I Valby vil førerhundebruger Jane Nielsen sammen med førerhunden Saga besøge Hanssted Skole. Jane vil holde et oplæg om, hvordan hun lever med et synshandicap og en førerhund. Det er nemlig vigtigt at oplyse, hvilken funktion førerhundene har, lyder det fra Dansk Blindesamfund.

Vi ved godt, at vi fylder i gadebilledet, og at børn og voksne lægger mærke til os, når vi kommer gående på gaden.

Thorkild Olesen, landsformand i Dansk Blindesamfund

- Vi ved godt, at vi fylder i gadebilledet, og at børn og voksne lægger mærke til os, når vi kommer gående på gaden. Når vi færdes offentligt, er det rigtig vigtigt, at førerhunden ikke bliver forstyrret, for den skal koncentrere sig 100 % om arbejdet med at føre brugeren, fortæller Thorkild Olesen, landsformand i Dansk Blindesamfund.

- Vi vil gerne fortælle de danske skoleelever, hvordan en førerhund arbejder, og ikke mindst, at den også er en helt almindelig familiehund, som mange kender fra deres eget hjem, fortæller Thorkild Olesen, landsformand i Dansk Blindesamfund.

Læs også Blinde Kim blev nægtet hjælp i Føtex: Det var enormt ydmygende

Oplysning er vejen frem

Vores håb med besøgene på skolerne er, at eleverne kan formidle deres nye viden om førerhunde og deres arbejde videre til deres forældre og venner, når de møder os på gaderne næste gang.

Thorkild Olesen, landsforman i Dansk Blindesamfund

På Hanssted Skole, vil Jane sammen med Saga vise nogle af de mange forskellige kommandoer, en førerhund lærer, inden den bliver matchet med en person med synshandicap. Samtidig vil eleverne blive klogere på, hvornår en førerhund er på arbejde, og hvornår den har fri.

- Vores håb med besøgene på skolerne er, at eleverne kan formidle deres nye viden om førerhunde og deres arbejde videre til deres forældre og venner, når de møder os på gaderne næste gang. På gaden må man ikke klappe førerhunden eller forstyrre den, uden at spørge først, men mon ikke, at førerhundene får nogle ekstra klap rundt omkring på skolerne på Førerhundens Dag, afslutter Thorkild Olesen.

Se førerhunden på charmetur her:

00:36

Kort nyt

Luk video