Før metro-åbning: Movia forbereder gigantomlægning af busser

Busser og metro skal passe sammen, når cityringen åbner næste år.

Når metrocityringen åbner for passagerer i sommeren 2019, så kommer det til at medføre enorme ændringer i hovedstadens kollektive trafik. For metroen får 17 nye stationer, og mange af dem skal også gerne have busforbindelser i nærheden - og 14 af dem bliver små knudepunkter, hvor flere metrolinjer og busruter mødes. Derfor har Movia netop sendt en større ændring af hele rutenetværket til høring i kommunerne i Region Hovedstaden - og hos regionen selv.

Det samme kommer til at ske i Københavns kommune, hvor de mange foreslåede ændringer skal til høring i lokaludvalgene, ældreråd, handicapråd og så videre. I løbet af foråret, når forslaget så også frem til Københavns Borgerrepræsentation.

-For passagererne i den kollektive transport er det vigtigt, at busserne spiller godt sammen med tog og metro. Derfor har Movia udarbejdet et forslag, som sikrer god sammenhæng på tværs af bus, tog og metro, når Cityringen åbner. Forslaget behandles nu politisk inden 1. maj. Derfor er vi i Movia selvfølgelig meget interesserede i at få en god debat, hvor der også bliver mulighed for at svare på spørgsmål og bidrage aktivt til processen i alt fra lokaludvalg til borgermøder, lyder det fra Movias administrerende direktør, Dorthe Nøhr Pedersen.

 

 

Movia understreger, at metroen kommer til at transportere rigtig mange passagerer. Dermed vil Movia kunne bruge en del ekstra ressourcer på at oppriotere busruter i omegnskommuner, hvor der ikke komm er til at køre metro.

Du kan læse mere om de planlagte ændringer på Movias hjemmeside her.

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik