I 2014 blev en 19-årig knivdræbt i Høje-Taastrup. Nu hærger banderne igen i området: "Der er personsammenfald med de mennesker, som gik meget vidt i deres kriminalitet. Der snakker vi om røverier, tyverier og indbrud", lyder det fra Københavns Vestegns Politi. Foto: TV 2 Lorry og privat

Bander hærger - før er uroligheder endt i drab

Trusler på livet, knivstik og røverier er igen blevet hverdagskost i Høje-Taastrup. Personer har tidligere været anholdt efter drab i området.

- Vi har vores lokale politi, som er dedikeret derude, men udover det, så har jeg bedt vores store beredskab om at have det her som fokusområde. 

Sådan lyder meldingen fra vicepolitiinspektør Bjarne Nisted til TV 2 Lorry. 

Bandeproblemerne er nemlig igen blusset kraftigt op omkring Taastrupgård og Gadehaven i Høje Taastrup, hvor der også tidligere har været store problemer med ballade mellem boligblokkene. 

Onsdag kunne TV 2 Lorry fortælle om familiefaren Hussein Hassan, som har fået nok og derfor flytter fra området med sin tre sønner på henholdsvis 18, 20 og 22 år.

Den ene søn blev stukket ned og endte derfor på hospitalet i 10 dage, og Hussein Hassan selv er blevet truet på livet. Han er så bekymret på kvarterets vegne, at han nu har skrevet et brev til borgmester Michael Ziegler og lavet en underskriftsindsamling. 

Læs også Maskeret bande truer familiefar: Nu råber han borgmesteren op

To grupperinger truer beboere

Og Københavns Vestegns Politi deler altså bekymringen. 

Her oplyser man, at det drejer sig om rockergruppen Mongols samt en lokal gruppering på i alt cirka 20 mand, som hærger området.

- De er truende, og de får en eller anden tilfredsstillelse ud af at gå rundt og spille stærke, siger vicepolitiinspektør Bjarne Nisted til TV 2 Lorry. 

Han opfodrer flere beboere til at anmelde trusler og anden kriminalitet, for man har kun få anmeldelser, og det kan gøre problemet sværere at komme til livs. 

- Lige nu kan vi kun stresse dem og være efter dem, siger han. 

02:18

Familiefar gør oprør mod banderne

Luk video

Læs også Ny rockergruppe involveret i skudepisoder i hovedstaden

Tidligere fængslet efter drab

I 2014 var der ligeledes store problemer med en gruppe unge, der især hang ud ved stationen. 

Det endte tragisk i et knivdrab på kun 19-årige Ricko Træholt, som blev stukket i brystet og halsen under et slagsmål med den 17-årige Hikmet Sahbaz og den 20-årige Tugay Yalcin, som begge blev kendt skyldige i drab. 

Ifølge anklageskriftet forsøgte de to gerningsmænd også at ramme Ricko Træholt på kroppen og i hovedet med en hammer. 

I tiden efter blev flere bandemedlemmer anholdt, men det kan være de samme, som igen er på fri fod. 

- Der er personsammenfald med de mennesker, som gik meget vidt i deres kriminalitet. Der snakker vi om røverier, tyverier og indbrud. Og masser af handel med narkotika, lyder det fra vicepolitiinspektøren.

Politiet arbejder lige nu på et zoneforbud. 

- Jeg plejer at sige, at politiet vinder altid - sammen med de øvrige myndigheder, slutter Bjarne Nisted til TV 2 Lorry.