Foto: TV2/Lorry

Fødevarestyrelsen skal nedlægge 80 stillinger

Fødevarestyrelsen i Glostrup skal spare 40 mio. kr. Det betyder at omkring 80 stillinger skal nedlægges.

Sparekniven skal også svinges over Fødevarestyrelsen, der skal finde besparelser på 40 mio. kr. i de kommende år.

Årsagen er, at styrelsen ligesom mange andre offentlige arbejdspladser skal spare 2 pct. Besparelserne kommer til at betyde, at der nedlægges omkring 80 stillinger. Allerede i 2014 da styrelsen skulle fastlægge effektiviseringsstrategi for 2015-2018 stod, at det ville blive nødvendigt at nedlægge stillinger.

Direktionen i Fødevarestyrelsen har i dag orienteret medarbejderne om, at kommende besparelser kræver afskedigelser.

- Det er meget beklageligt, at vi skal sige farvel til medarbejdere, som gør en god indsats. Men vi kommer desværre ikke uden om afskedigelser. Af hensyn til medarbejderne er det vigtigt, at vi nu får mulighed for at drøfte sagen internt med samarbejdsorganisationen, der har frist for tilbagemelding til direktionen den 11. april, siger direktør Esben Egede Rasmussen, som forventer, at en endelig beslutning bliver truffet i næste uge, hvorefter styrelsen vil kunne give flere detaljer.

Fyringer inden sommerferien

Afskedigelserne forventes at ske inden sommerferien, og der vil blive mulighed for at indgå aftaler om frivillig fratrædelse.

Besparelserne kommer til at ske ved en blanding af effektiviseringer og udvalgte opgavebortfald.

Fødevarestyrelsen vil stadig kunne løfte sine kerneopgaver, og kødkontrollen bliver ikke ramt af besparelserne, lyder det i en pressemeddelelse i dag.

Fødevarestyrelsen har et samlet budget på ca. 1.100 mio. kr. og beskæftiger omkring  1.550 årsværk.