Fodgængere i Øresundstunnel: Forening kræver døgnbevogtning

Det er livsfarligt at færdes i tunnelen ved Øresundsbroen, alligevel er der hver uge folk der gør det. Nu kræver pendlerforening handling.

Foto: Øresund Fokus

Cirka én gang om ugen er der timelange forsinkelser på Kystbanestrækningen, det skyldes fodgængere på togsporene, og i tunnelen ved Øresundsbroen.

Der er kommet flere skilte op om, at det er forbudt - og der er også sat varmekameraer op, som viser, hvis personer er på vej ind i tunnelen.

Men det er langt fra godt nok, mener pendlerne, der er trætte af forsinkelserne.

De har derfor bedt Transportminister, Hans Christian Schmidt, om et højere hegn eller endnu bedre døgnbevogtning ved tunnelmundingen.

Nu har de fået svar - og det blev et nej.

Det er for dyrt i forhold til mereffekten, lyder det, men man vil følge sagen.

Den udmelding har skuffet pendlerforeningen, der frygte,r at der skal lig på bordet, før man foretager sig noget.

- Vi er selvfølgelig glade for at Transportministeriet vil følge sagen tæt, men det er et problem, at vi en gang om ugen bliver stoppet i trafikken i op til tre timer, siger Michael Randropp, repræsentant for Pendlerforeningen Kystbanen til TV 2 Lorry og forsætter:

 - Vi frygter, at de mange forsinkelser får folk til at skifte job, så de vælger at arbejde i det land, de bor i og så vil hele projektet med Greater Copenhagen falde fra hinanden. Men vi frygter dog allermest, at fodgængerne vil komme til skade eller ligefrem bliver kørt ihjel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik