Fodgængere er skvattet ind i 2011

Brækkede ankler, hofter, ben og skuldre er en kedelig tendens, der præger skadestuerne i årets første dage. Langt flere end normalt må forbi sygehusene for at blive lappet sammen, og det er folk i alle aldre, skriver Frederiksborg Amts Avis

- Vi har aldrig haft så mange på venteliste til operationer som mandag morgen. Det var helt vildt, siger overlæge på ortopædkirurgisk afdeling på Hillerød Sygehus Jan Sørensen.

I alt er to-tre gange så mange som normalt kommet op på briksen på Hillerød Sygehus, efter de er faldet på de glatte veje og stier.

Samme melding lyder fra andre skadestuer i hovedstadsområdet. Bispebjerg Hospital har udskudt flere operationer og haft 48 akutte patienter hen over weekenden, Hvidovre Hospital har 60-70 flere patienter med faldskader end vanligt, og Herlev Hospital måtte aflyse samtlige planlagte ortopædkirurgiske operationer i går, fortæller Region Hovedstaden.

Ifølge overlæge Jan Sørensen sker faldulykkerne, fordi der i weekenden først var tøvejr og dernæst frost, som har givet masser af is på fortorvene. Han opfordrer derfor både borgere og kommunerne til at salte.

Desværre er det en umulig løsning, fortæller vejchef i Hillerød Kommune Claus Hartaa.

- Hvis vi har ti graders frost om natten, virker saltet ikke, og så kan vi kun få skrabet isen af lidt af gangen. Vi prøver at fjerne det, men vi kan ikke, siger han til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik