Fodboldoptøjer med jernstænger: Voldsmænd kan vente besøg

Københavns Politi efterforsker flere sager om vold mod politiet efter pokalfinalen mellem ærkefjenderne Brøndby og FCK.

Det var ikke kun på banen, at der blev kæmpet under pokalfinalen mellem Brøndby og FCK i Parken på Kristi Himmelfartsdag.

quote Man skal vide, at det ikke er uden konsekvenser at kaste med sten mod politiet – det gælder uanset om, man autonom eller fodboldbølle. Så gerningsmændene kan godt begynde at se frem til besøg af os.

Ledende politiinspektør, Peter Dahl, fra Københavns Politi

Uden for stadion opstod der ifølge Københavns Politi voldsomme optøjer, og det gik ikke kun udover fans - også politimænd blev centrum for volden.

Nu skriver politiet i en pressemeddelelse, at man sætter massivt ind mod opklaring af 35 sager om vold og hærværk mod betjente. Der vil blive nedsat en særlig efterforskningsgruppe, der tager sig af sagerne.

- Det er fuldstændigt uacceptabelt, at der bliver brugt jernstænger og kastet med sten, flasker og sågar sæder mod betjente, som er på arbejde for at sikre, at de mange fans kan nyde en kamp afviklet i god stemning. Det overskrider enhver grænse for tolerabel opførsel, og det er mange år siden, at det var nødvendigt for politiet med magt at skulle sikre, at en kamp overhovedet kan fløjtes i gang, siger ledende politiinspektør, Peter Dahl, fra Københavns Politi i pressemeddelelsen. 

Autonome og fodboldbøller rammes af respektpakken

Mindst 20 betjente blev ramt af stenkast, spark og slagvåben. Derudover blev motorcykelbetjente, der skulle beskytte fanoptogene, udsat for hærværk mod køretøjerne, så de måtte flygte fra stedet for at undgå skader, viser politiets opgørelse.

- Ingen skal være i tvivl om, at vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at stille gerningsmændene til ansvar for disse vanvittige angreb på vores betjente, som ydede en fantastisk indsats. Man skal vide, at det ikke er uden konsekvenser at kaste med sten mod politiet – det gælder uanset om, man autonom eller fodboldbølle. Så gerningsmændene kan godt begynde at se frem til besøg af os – det vil vi i hvert fald lægge mange efterforskningskræfter i, siger Peter Dahl.

Politiet vil bruge den såkaldte respektpakke. Den indebærer blandt andet, at dømmes man for vold mod politiet, giver det en tredjedel ekstra til straffen. Derudover kan flere gøres erstatningsansvarlige - og ikke kun den person, der udøvede hærværk.

Paragraf 119, der er vold mod tjenestemænd i funktion kan straffes med bøde eller fængsel i op til 8 år.

Indtil videre er 12 personer sigtet for vold mod tjenestemand, og to personer er varetægtsfængslet i sagerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik