Fodboldkoryfæ stopper i divisionsklub: "Jeg har brug for ny inspiration"

Fodboldkoryfæet John Faxe Jensen stopper som træner i Fremad Amager, når hans kontrakt udløber til sommer.

Hos fodboldklubben Fremad Amager skal de nu begynde så småt at se sig om efter en ny træner.

Det står klart, efter den tidligere fodboldspiller John Faxe Jensen, der har spillet for både Brøndby IF, Herfølge Boldklub, Hamburger SV og Arsenal FC, har valgt at lægge holdtavlen og notesblokken i rygsækken hos den traditionsrige 1. Divisionsklub på Amager.

- For mig har det været inspirerende og motiverende at have fået muligheden for at præge udviklingen i Fremad Amager i fire år. Det er en særlig klub med sin egen kultur og stærke lokale forankring. Jeg er kommet til at holde meget af klubben, siger John Faxe Jensen i en pressemeddelelse fra klubben. 

John Faxe Jensen er desuden kendt i trænerembedet, først som cheftræner i Herfølge, hvor han samtidig spillede. I år 2000 førte han sensationelt holdet til tops i Superligaen, hvor de blev Danmarksmestre i fodbold. 

Samme år blev han kåret som Årets Træner af Dansk Fodbold-Træner Sammenslutning, og i 2002 opnåede han igen trænersucces. Denne gang som assistenttræner i Brøndby IF under Michael Laudrup, hvor det blev til et mesterskab.

I 2014 blev han så ansat som cheftræner hos Fremad Amager, hvor det er lykkes holdet at komme fra tredje bedste række i Danmark til Nordic Bet Ligaen. 

- Mens jeg har haft ansvaret, er vi kommet fra den tredjebedste række i Danmark og op i Nordic Bet Ligaen. Jeg er sikker på, at klubben de kommende år med lidt held og tilførsel af økonomi og et par kvalitets-spillere yderligere kan få en central rolle i topkampen i 1. Division.

- Når vi siger farvel til hinanden efter denne sæson på mit initiativ, er det fordi man som træner altid må mærke efter, hvornår det er rigtigt at lade andre komme til og selv søge nye udfordringer. Det har ikke været en nem beslutning, men jeg er nået frem til, at tidspunktet er efter denne sæson. Selvfølgelig er det fristende at fortsætte – og det bliver svært at aflevere nøglerne efter den sidste kamp den 20. maj – men igen: Jeg har brug for ny inspiration, og for Fremad Amager er det helt sikkert også sundt, at der kommer en ny cheftræner med nye idéer og en eventuelt anden retning end den, jeg har stået for, siger John Faxe Jensen og afslutter:

- Jeg har haft en utroligt god tid i klubben, og har meget at takke for. Både spillere, trænere og alle omkring holdet, men ligeså meget bestyrelsen, de frivillige og de mange fans, der altid står bag os. Jeg vil gøre alt i min magt for at vi også kan slutte sæsonen godt af.

På direktionsgangen hos Fremad Amager mødes Faxes beslutning med både respekt og vemod.

- Vi har haft fire fantastiske år med John, og han har været med til at flytte os meget langt i den periode. Han har været vigtig for hele vores set-up, ikke kun det sportslige, siger direktør Flemming Rosenkrantz, som endnu ikke kan sige noget om hvad cheftræneren hedder efter sommerpausen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik