Fodboldformand om vold: Straf hele holdet og klubben

Formanden i Taarbæk IF efterlyser handling fra DBU i sager om fodboldvold. Lørdag blev en spiller fra Hundige slået ned af en spiller fra Albertslund.

Nultolerance, bøder og at holdet automatisk bliver taberdømt, hvis der udøves vold i forbindelse med fodboldkampe, det er løsningen på et voksende problem.

Sådan lyder det fra Morten Larsen, som er formand for fodboldklubben Taarbæk IF i Gentofte Kommune.

Taarbæk IF spiller i Serie 2 ligesom de to hold fra weekendens episode, hvor en spiller fra Hundige blev slået ned af en spiller fra modstanderholdet under en kamp i Albertslund.

Weekends voldsomme episode, hvor Hundigespilleren blev overfaldet, fordi han ville beskytte kampens dommer, er ikke en engangsforestilling. Volden har i højere grad bevæget sig ud på fodboldbanerne. 

- Det er desværre blevet ret almindeligt, det er noget, der sker hver weekend, fortæller formand Morten Larsen til TV 2 Lorry.

Også i Taarbæk IF har volden været helt tæt på.

 - Vi har selv oplevet det for ganske nyligt. En af vores egne spillere blev slået ned efter en fodboldkamp og fik blandt andet ødelagt en tand.

Volden har sin pris, spillerne bliver utrygge og overvejer, om det er fodbolden, de vil.

 - De begynder jo at tænke over, om de overhovedet har lyst til at spille fodbold mere, siger Morten Larsen.

quote  - Det nytter ikke noget, at de får fire dages spillekarantæne, og så ser vi dem igen efter de her fire runder. Det kan også være, vi ser dem noget før, fordi de spiller under et andet navn.

Morten Larsen, Formand Taarbæk IF

Morten Larsen har selv skrevet til DBU flere gange, da klubben har oplevet forskellige episoder, og han vil meget gerne opfordre DBU til at gøre mere for at komme fodboldvolden til livs.

 

 

Straf hele holdet og klubben

Han mener, at vold i fodboldøjemed bør afstedkomme en straf til hele holdet og klubben.

 - Hvis der har været en kamp, og der er opstået en voldsepisode - hvis der efterfølgende kommer en dom for vold, så bliver hele holdet taberdømt, siger Morten Larsen.

Han foreslår også, man udover at taberdømme holdet, samtidig for en form for bødestraf fra DBU.

 - De penge kunne så gå til forbyggende arbejde, så man kan forhindre, at sådan noget sker igen.

For Morten Larsen handler det om, at det ikke skal kunne betale sig for et fodboldhold at holde fast i de voldelige spillere.

- Hvis man som hold har problematiske spillere på holdet - men samtidig ved, at man taber en kamp, hvor der bliver et voldeligt sammenstød, så tror jeg, at man som klub vil tænke, at man ikke ønsker de her spillere i klubben.

 - Det nytter ikke noget, at de får fire dages spillekarantæne, og så ser vi dem igen efter de her fire runder. Det kan også godt være vi ser dem noget før, fordi de spiller under et andet navn, tilføjer Morten Larsen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik