Fodboldbøller i Brøndby: Kampklædt politi massivt tilstede

Brøndby tørner sammen med kroatiske Hajduk Split i forsøget på at nå gruppespillet i Europa League i fodbold.Politiet er massivt til stede.

Torsdag aften er kampklædt politi talstærkt tilstede i Brøndby, hvor der spilles kvalifikation til Europa League på Brøndby Stadion. 

Brøndby IF møder den kroatiske klub Hajduk Split, som er kendt for at have en del bøller blandt deres fanskare. Tidligere i år blev en kamp mellem klubben og Rijeka afbrudt, da en maskeret fan løb på banen under kampen med et lang jernrør - og når Brøndby spiller returopgør i Kroatien bliver det helt uden tilskuere. Det er fordi klubben har fået en straf på grund af racistiske kommentarer. 

- Det er berygtede fans. De er meget fanatiske, og de følger deres hold i tykt og tyndt. Og det kammer altså nogen gange over i ballade, fortæller Gisle Thorsen, der er sportsjournalist på Ekstra Bladet, til TV 2 Lorry.

Allerede torsdag eftermiddag var en stor flok kroatiske fans samlet omkring Rådhudspladsen i København. Her blev der affyret fyrvækeri, men ellers forløb det roligt, meddeler Københavns Politi. 

Billeder fra Rådhuspladsen tidligere torsdag. Artiklen forsætter under videoen. 

Foto: Palle Hansen

Flere slåskampe

Tv 2 Lorry var tilstede ved Brøndby Stadtion før kampstart. 

- Der har været slåskampe mellem fans, men der er ingen, der er kommet slemt tilskade og heller ingen anholdte, fortæller Stine Sylvestersen, der er TV 2 Lorrys reporter på stedet. 

Politiet er massivt tilstede og har mandsopdækket både Brøndby- og Hajduk Split-fans. Ifølge Stine Sylvestersen har politiet så vidt muligt holdt de to fangrupperinger så langt fra hinanden, som overhovedet muligt. Men det er altså alligevel lykkes en flok fans at ryge i totterne på hinanden. Gisle Thorsen overværede en af slåskampene. 

- Det er jo lidt ubehageligt at se. Der er en masse børn inde til den her kamp, fordi der er et stort fodboldstævne i Brøndby lige nu. Og det foregik lige ved siden af dem, beretter Gisle Thorsen.

Opdatering: Vestegnens Politi oplyser torsdag klokken 22.00, at en enkelt er Brøndbyfan er anholdt for at "lægge politiet i hindringer i vejen".

På nedenstående billeder kan du se de kroatiske fans ankomme til Brøndby Stadion. 

 
 
Foto: alarm112danmark.dk
 
 
Foto: alarm112danmark.dk
 
 
Foto: alarm112danmark.dk
 
 
Foto: alarm112danmark.dk
 
 
Foto: alarm112danmark.dk
 
 
Foto: alarm112danmark.dk
 
 
Foto: alarm112danmark.dk

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik