Fodbold som nyt strejkevåben

Fagforbundet FOA i Roskilde flytter på søndag strejkeaktiviteterne til Roskilde Idrætspark, når FC Roskilde tørner sammen mod Skovlunde i 2. division øst, skriver DAGBLADET Roskilde.

FOA har nemlig indgået en aftale med FC Roskilde om at sponsorere kampbolden.Den skal falde ned fra himlen sammen med fem faldskærmsudspringere, som vil være klædt i FOA's »kampdragter« med strejkeslogans med krav om mere i løn. Samtidig kan hvert FOA-medlem hente op til fire billetter til fodboldkampen gratis i FOA Roskildes reception. Sammen med billetterne bliver der udleveret tilsvarende sæt FOA-tøj med strejkeslogans. Og ifølge fagforbundet selv er der planlagt uddeling af flyers i forbindelse med kampen.
FOA Roskildes formand, John Jensen, ser initiativet som en oplagt mulighed for at gøre opmærksom på den fortsatte strejke blandt de FOA-medlemmer, som er ansat i regionerne.
- Vi håber da, at rigtig mange medlemmer vil benytte sig af muligheden for at komme gratis ind og se fodbold og samtidig få gjort opmærksom på, at der fortsat er kolleger, som slås for mere i løn, siger John Jensen.
Hos FC Roskilde er formand Carsten Wickmann dog mere i tvivl om, hvad han egentlig har sagt ja til i forbindelse med arrangementet. Fodboldformanden, som ligeledes er konservativt byrådsmedlem, mener ikke, at der er lavet en aftale om, at FOA skal bruge FC Roskildes hjemmekamp i Roskilde Idrætspark til en politisk manifestation.
- Jeg skal vist lige have kigget på, hvad der er i denne sag, når jeg vender tilbage til Roskilde i løbet af tirsdag (i dag,red.), lød det, da DAGBLADET fangede fodboldformanden på en mobiltelefon i England.
Han understreger, at sport og politik som udgangspunkt ikke hører sammen.
- Men det kommer selvfølgelig meget an på, hvad det er, FOA har planlagt, siger Carsten Wickmann, der til daglig også er administrerende direktør i arbejdsgiverorganisationen Bager- og Konditormestre i Danmark.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik