Fodbold sætter fødsler i stå

»Der var én, der sagde til mig: For dig er fodbold et spørgsmål om liv eller død. Men jeg svarede: Hør her, det er meget vigtigere end det.«

Citatet er fra afdøde Liverpool-manager Bill Shankly, men det er en udtalelse, som chefjordemoder Katrine Hornum-Stenz, Hillerød Hospital, kan nikke genkendende til. I hvert fald regner hun med, at der vil være mærkbart lavere aktivitet på landets fødegange, når det danske fodboldlandshold her i eftermiddag spiller sin første VM-kamp i indledende runde mod Holland. Det samme vil gøre sig gældende under resten af Danmarks kampe under VM. - Jeg har oplevet det mange gange under større sportsbegivenheder. For eksempel i årene hvor Bjarne Riis var i front i Tour de France, eller når Danmarks fodboldlandshold spiller VM- eller EM-slutrunder. Vi får simpelthen mindre travlt på fødegangen, siger hun.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er nu ikke fordi, fodbolden sætter naturens gang i stå. Men snarere fordi, der foregår en benhård prioritering hjemme hos den gravide. - Dem der kommer ind på fødegangen under en stor sportsbegivenhed, det er dem, hvor fødslen er i gang for alvor. Vi ser ikke de gravide, som ellers ville komme ind for at få et tjek for en sikkerheds skyld tæt op mod en fødsel. Og hvis de kommer, så har de ikke deres mand men deres mor med. Det er tydeligt, at de fødende - og deres mænd - tænker over tidspunktet, og om de ikke lige kan vente lidt med at tage på hospitalet. Vi ser det samme til jul, hvor det er meget få der kommer ind fra 18-20, hvor man sidder midt i julemiddagen. Nogle gange kan fodbold og fødsler dog kombineres. - Jeg har da for nogle år siden været med til en fødsel, hvor radioen kørte undervejs hele vejen igennem, fordi begge forældre var interesseret i at følge med, forklarer Katrine Hornum-Stenz. Hillerød Hospital har i øvrigt - og det har intet at gøre med muligheden for fodboldtransmissioner på stuerne - netop placeret sig helt i top i en undersøgelse af de fødendes oplevelser af hovedstadens seks fødesteder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere