Foto: TV2 Lorry

FOA har ventet i fire år på møde om bosteder

Fire er blevet dræbt siden FOA sidst diskuterede sikkerhed på bosteder med regeringen. Fredag blev en femte dræbt på Lindegården i Roskilde.

FOA, og flere andre organisationer har siden 2012 rykket for et nyt møde med de skiftende regeringer for at diskutere sikkerhed for de ansatte på de danske bosteder.

Siden er fire ansatte på bosteder blevet dræbt.

Det fortæller forbundsformand i FOA Dennis Kristensen.

Sidste møde var efter at en kvindelig socialpædagog var blevet udsat for et seksuelt overgreb og dræbt, da hun gik en tur med en 40-årig mandlig beboer fra bostedet Blåkærgård ved Viborg.

- Fra FOA's side foreslog vi den nationale handlingsplan mod vold, som blandt andet indeholder et lovgrundlag i form af en bekendtgørelse, mere uddannelse vedrørende overfaldssituationer og at gøre det tydeligt, hvornår alenearbejde skal være forbudt, siger Dennis Kristensen til Ritzau.

Regeringen fortalte parterne, at man ville overveje forslagene og indkalde til et møde senere på sommeren.

Det møde blev aldrig til noget, og på trods af adskillige henvendelser fra FOA er det først med den nuværende regering, at et møde er kommet i hus.

Ud over forslagene fra 2012, vil FOA blandt andet have gjort noget ved visiteringen til bostederne ved det kommende møde.