FOA: Glostrups forklaring om hjemmehjælp holder ikke

Glostrup bruger generelt få penge på ældreområdet, mener social- og sundhedsassistenternes fagforbund.

- Det klinger hult.

Sådan siger fagforbundet FOA efter at TV 2 Lorry mandag omtalte, at Glostrup Kommune er den kommune i landet, der skraber bunden, når det kommer til at visitere ældre borgere over 80 år til hjemmehjælp.

Jyllands-Posten havde gravet i tallene, der viser, at hver ældre i Glostrup i snit får 0,62 timers hjemmehjælp om ugen - hvilket er det laveste af alle kommuner i landet. Ældre i Holbæk, som indtager førstepladsen på landsplan, får derimod 2,2 timers hjemmehjælp om ugen.

- Selvom vores medlemmer løber stærkt i Glostrup, er det umuligt at indhente den forskel, der er op til landets øvrige kommuner. Det er simpelthen sværere at blive gammel i Glostrup Kommune – længere er den ikke, siger Mari-Ann Petersen, der er formand for FOA SOSU, der organiserer social- og sundhedspersonalet, i en skriftlig kommentar.

quote  Der er ikke en eneste kommune i landet, der ikke vil sige, at de satser på rehabilitering. Men Glostrup har endnu til gode at vise, at de gør en ekstraordinær indsats.

Mari-Ann Petersen, formand for FOAs social- og sundhedssektor 

- Det siger alle

Mandag forklarede Lars Thomsen, Venstre, der er formand for Glostrups social- og sundhedsudvalg, at tallene er udtryk for en bevidst politisk prioritering. 

- Det er en beslutning, vi har taget, at vi vil lægge alle vores ressourcer på at træne folk op. Vi har noget der hedder genoptræningscenter, som er virkelig presset. Vi har sat ekstra penge af, for at vi kan få alle de folk ind, som vi gerne vil have trænet op, sagde han.

Den udlægning giver Mari-Ann Petersen ikke meget for. 

- Der er ikke en eneste kommune i landet, der ikke vil sige, at de satser på rehabilitering. Men Glostrup har endnu til gode at vise, at de gør en ekstraordinær indsats. Det er i hvert fald ikke noget, der kan læses ud af budgettet. Det er det samlede tal for rehabilitering og pleje, der er så lavt, at kommunen skiller sig ud, siger hun. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik