FOA-formand om Lindegården-sag: Fuldstændig forrykt!

FOA-formand Dennis Kristensen langer ud efter politikerne, fordi de ikke beskytter ansatte på bosteder godt nok.

I påsken blev en kvindelig ansat dræbt på bostedet Lindegården i Roskilde. Alligevel bor der lige nu 12 voldsomme og udadreagerende personer på bostedet - samtidig med, at det er muligt at give disse fejlplacerede beboere en psykiatrisk sengeplads flere andre steder.

Det får formand for FOA, Dennis Kristensen, til at rette en skarp kritik af de ansvarlige politikere - en kritik, der både er rettet mod Københavns Kommune og Region Sjælland.   

- Personalet har set en kollega blive dræbt og bagefter set andre kollegaer blive overfaldet. Alligevel kan de ikke løst det problem, der handler om at få flyttet beboerne hen et sted, hvor man rent faktisk kan tage vare på dem. Det er jo forrykt. Nu må politikerne altså tage sig sammen, siger Dennis Kristensen til TV 2 Lorry og fortsætter:   

- Vi kan ikke leve med, at man anbringer vores medlemmer i den situation, at de går i daglig fare for at blive overfaldet og lemlæstet og tilmed dræbt. Det er helt uacceptabelt.

De 12 fejlplacerede beboere på Lindegården kan både rykkes hen på det nærtliggende psykiatriske hospital Fjorden - og på Psykiatrisk Center Sct. Hans, der hører ind under Region Hovedstaden. 

- Det er regionerne, der står for sengepladserne, og det kommunerne, der står for bostederne, men det er jo fuldstændigt hul i hovedet, at vi ikke får åbnet sengepladserne, når der er ledige pladser på Fjorden, som ligger lige over for Lindegården, siger Dennis Kristensen til TV 2 Lorry. 

Han mener, at det går så langsomt med at få flyttet de 12 beboere, fordi kommune og region ikke taler sammen.

- Der går søjletænkning i det. En søjle har med sengepladserne at gøre, og en anden søjle har med bostederne at gøre. Det her skal jo løses i en sammenhæng, og der er kun én ting at gøre: Kommune og region skal tale sammen, og det skal de gøre øjeblikkeligt, siger Dennis Kristensen til TV 2 Lorry.  

Personale på Lindegården: Hjælp os! (nyhedsindslag fra fredag den 22. april)

Social- og Psykiatriudvalget i Region Hovedstaden skal behandle sagen om de 12 fejlplacerede patienter på Lindegården den 8. juni. 

- Det er alt, alt for lang tid. Det var i påsken, der var et drab, og vi har haft tre overfald siden da, siger Dennis Kristensen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik