Flyveforbuddet bliver igen forlænget

Lukningen af det danske luftrum bliver igen forlænget. Denne gang frem til mandag klokken 8, oplyser den statslige lufttrafiktjeneste, Naviair.

Der går endnu længere tid, før der kommer fly på vingerne over Danmark.

Den statslige lufttrafiktjeneste, Naviair, har igen forlænget lukningen af det danske luftrum til tidligst klokken 8.00 mandag.

Naviair understreger, at det stadig er alt for tidligt at pege på, hvornår det bliver muligt at genoptage flyvningen over Danmark.

Den islandske askesky har lukket luftrummet over Danmark siden torsdag klokken 18.00, og ifølge prognoser fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, er der ingen tegn på bedring foreløbig.

De vinde, der sender vulkanasken ind over Danmark, vil ifølge prognoserne først skifte retning mod slutningen af næste uge.

Da der heller ikke er udsigt til, at vulkanen Eylafjallajökull vil stoppe sin aktivitet, er nyhederne derfor kedelige i denne tid for strandede flypassagerer og for folk med en flybillet i hånden til den kommende uge.

Lammelsen af flytrafikken vil alene i Københavns Lufthavn have påvirket 200.000 rejsende, når søndagen er omme.

Med flyene på jorden er flere rejsebureauer begyndt at hente deres feriegæster hjem i busser. Blandt andet har Star Tour 70 busser på vej hjem fra Sydeuropa, mens flere følger i løbet af søndagen.

Naviairs næste prognose forventes at ligge klar søndag omkring klokken 21.00.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik