Flytteramte københavnere finder nemt nyt job

De fleste københavnere, som er berørte af udflytningen af de statslige arbejdspladser, har ikke svært ved at finde nyt arbejde. Det viser ny undersøgelse.

Når de statslige arbejdspladser flytter fra byen, ønsker et stort flertal af medarbejderne ikke at flytte med. 

Dette faktum er efterhånden en gammel nyhed, men nu viser en ny undersøgelse, at mange af dem, som rent faktisk bliver påvirket af den tvungne udflytning, har let ved at finde nyt job. Sådan lyder konklusionen fra fagforeningen DJØF. 

quote Når de endelig vælger at flytte med, så finder de fleste hurtigt nyt job.

Sara Vergo, formand, DJØF Offentlig

- De færreste søger jo job af lyst, men snarere af nød. Derfor er det heller ikke mange, som vælger at flytte med, når arbejdspladsen tvangsflyttes. Men det viser sig så, at de fleste hurtigt finder nyt job efterfølgende, siger formanden for Djøf Offentlig, Sara Vergo, til TV 2 Lorry.

I følge DJØF har de lavet undersøgelsen, fordi de ønsker at følge med i, hvordan deres medlemmer har det med de statslige udflytninger.

I undersøgelsen, Djøf har gennemført blandt 929  medlemmer, der er berørt af flytningen af de statslige arbejdspladser, viser det sig, at det store flertal (81 pct.) af dem, der har sagt op i forbindelse med flytningen, oplever, at det har været let/meget let at finde et nyt job.

Uddrag fra DJØFs undersøgelse om statslige arbejdspladser:

Kun de, som har skiftet til et job i enten den offentlige eller private sektor

Hvor let eller svært var det for dig at finde nyt job? 
  • 29% svarede: Meget let 
  • 52% svarede: Let
  • 11% svarede: Svært
  • 2% svarede: Meget svært
  • 6% svarede: Ved ikke

Blandt dem, der ikke har sagt op endnu, fordi deres arbejdsplads først flytter i løbet af 2017 er forventningen lidt mere negativ. Her forventer blot 30 pct. at det bliver let /meget let, mens 45 pct. frygter, det bliver svært at finde et nyt job.

Det er hovedsagligt hovedstadsområdet, der blev ramt, da den daværende Venstreregering 2015 gennemtrumfede, at flytte 3900 arbejdspladser fra København til 38 forskellige byer. Blandt andet blevet Ankestyrelsen, Naturstyrelsen og Jagt- og Skovbrugsmuseet i Hørsholm tvangsflyttet. 

Som et lille kuriosum kan det også nævnes, at 23 pct. af dem, der har fundet nyt job, har forladt den offentlige sektor og fundet job i den private sektor.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik