Flytteplan forbigår Nordsjælland

Nordsjælland har langt færre statslige arbejdspladser end både Nord- og Sønderjylland, lyder det fra venstreborgmester i Gribskov, Kim Vallentin, der kritiserer regeringens flytteudspil.

Regeringen offentliggjorde torsdag en storstilet plan for flytning af 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen. Men regeringen har glemt noget, mener Gribskovs borgmester.

- Kig på det her igen - noget er glemt. Det nordlige Sjælland er også en del af provinsen og har også brug for den vækst, som statslige arbejdspladser kan være med til at trække. Desværre ser det ud til, at byer som Gilleleje, Helsingør, Hundested, Frederiksværk og Helsinge for regeringen er synonymer med København, siger Kim Valentin.

Ifølge borgmesteren har Sønderjylland og Nordjylland hver over 18.000 statslige arbejdspladser, mens Nordsjælland kun har cirka 7500.

- Med planen har man desværre ikke haft øje for, at provinsen også omfatter det nordlige Sjælland. Denne landsdel har langt færre statslige job end de landsdele, som traditionelt fører sig frem med beklagelser over at være forbigået, siger Kim Vallentin.

Gribskov Kommune har alene siden 2008 mistet 61 statslige arbejdspladser.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik