Flygtninge-pulje går også til kommuner, der ikke tager nogle

Københavns Kommune får knap 9 mio. kr., selv om den ikke tager en eneste ekstra flygtning, mens andre kommuner tager mange ekstra flygtninge i år.

Udsigten til en tredobling af flygtningestrømmen til Danmark i år har udløst ekstra 325 mio. kr. til den store opgave med at finde husly og fodfæste til de ca. 12.000 nyankomne.

I andre kommuner får man kun få millioner kroner ekstra for at tage op til 100 ekstra flygtninge ind i år. Og det skaber utilfredshed.

Roskilde borgmester, Joy Mogensen, Soc. dem., siger til TV2 Lorry at "det er uretfærdigt at Københavns Kommune får del i de ekstra penge, når de reelt ikke modtager nogle ekstra flygtninge". Helsingørs borgmester, Benedicte Kiær, Venstre, kalder ordningen "absurd".

Hovedstadskommunen modtager nemlig ikke en eneste flygtning i år i følge Udlændingestyrelsens nøgle, for di kommunen i forvejen har en stor andel af borgere med anden etnisk baggrund end dansk.

Men politisk ordfører Lars Aslan Rasmussen, Soc.dem., er træt af kritikken.

- Jeg er træt af det hylekor, som altid gør København til skydeskive. Byen løser indiskutabelt en større andel af opgaverne med flygtninge end andre, fordi de søger til byen, siger han til Jyllands-Posten.

125 millioner skal gå til investeringer i boliger og inventar. Pengene går kun til de kommuner, der reelt tager flygtninge ind. 200 millioner fordeles som integrationstilskud, hvor det samlede tal for flygtninge i en kommune tæller med.