Flygtninge på omsorgscenter vækker bekymring

Frederikssund Kommune vil placere flygtninge på to af kommunens omsorgscentre. Det bekymrer beboerne på omsorgscentret Tolleruphøj.

I dag holdt kommunen dialogmøde med beboerne på Tolleruphøj, der er et af de to omsorgscentre, der skal huse flygtninge. Der er indrettet plads til 15 flygtninge, og det bekymrer mange af de 40 nuværende beboere.

- Jeg er aldrig utryg ved at gå her fra og ikke få låst min dør, men det bliver man jo nødt til, når der kommer nogen, der kan gå rundt her på gangene, siger en af beboerne på Tolleruphøj, 71-årige Vivi Vestermann, til TV 2 Lorry.

Personalet har også udtrykt bekymring overfor kommunen.

- Vi har nogle meget sårbare beboere, og her vil der komme nogle garanteret meget sårbare flygtninge, som kommer med nogle traumer og et liv, der har været kaos, og spørgsmålet er, om tingene kan forenes, siger Lene Brohus, der er sosu-assistent på Tolleruphøj.

De mange bekymrede indlæg gjorde indtryk på kommunens udsendte ved dagens dialogmøde.

- Beboerne på Tolleruphøj reagerer stærkt, og når de reagerer i den grad, kan vi ikke sidde det overhørigt. Vi er nødt til at reagere på det, siger formand for Velfærdsudvalget i Frederikssund Kommune, Kasper Andersen fra Dansk Folkeparti til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik