Foto: TV 2 Lorry

Flygtninge i alle kommuner

Når kommunerne til næste år skal modtage og skaffe bolig til tre gange flere flygtninge, end der oprindelig blev meldt ud, så er det tid til at se på fordelingen af flygtninge mellem de enkelte kommuner i Region Hovedstaden, mener det nordsjællandske folketingsmedlem Hans Andersen (V). Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Den oprindelige udmelding fra Udlændingestyrelsen fra marts i år lød, at landets kommuner skulle boligplacere samlet 4000 flygtninge i 2015. Nu lyder udmeldingen, at kommunerne skal være parat til at modtage 12.000 flygtninge, og så dur det ikke, at en række vestegnskommuner og Københavns Kommune ikke skal modtage en eneste flygtning, siger Hans Andersen, der nu vil stille et paragraf 20 spørgsmål til justitsminister Mette Frederiksen (S), om ikke hun mener, at de pågældende kommuner bør tage et medansvar for flygtningene.

Det er Udlændingestyrelsen, der fastsætter en kvote for hvor mange flygtninge, der skal boligplaceres i hver enkelt region. Men kommunerne i hver region har mulighed for internt at lave en kommunefordeling, og her har det været fast praksis i mange år, at København og vestegnskommunerne er blevet helt friholdt, fordi de i forvejen har mange borgere fra ikke-vestlige lande og deres efterkommere, og derfor i forvejen har en stor integrationsopgave.

De 29 kommuner i Region Hovedstaden blev i marts i år bedt om at være klar til at boligplacere i alt 583 flygtninge, der har fået opholdstilladelse.

Det tal opjusterede Udlændingestyrelsen den 4. december til 1853 flygtninge.

- Regeringen har et ansvar for antallet af flygtninge. Så må den også involvere sig i at sikre en god fordeling, siger Hans Andersen.