Flydende bespisning og tømmerflåde med 70’er-stil – Se By & Havns nye aktiviteter

Fem af tyve ansøgninger er blevet til nye aktiviteter i Københavns Havn. I fremtiden gør By & Havn det endnu lettere at søge om at føre et projekt ud i livet.

En sejltur på en tømmerflåde indrettet i 70'er-stil og et nyt Stand Up Paddle-center er to af de nye tiltag, som By & Havn søsætter i år. 

By & Havn har opfordret projektmagere til at komme med ideer til nye projekter, og det har kastet tyve ansøgninger af sig. Fire af de godkendte ansøgninger er til projekter, der bliver til virkelighed i fremtiden, mens et enkelt arrangement allerede er blevet afholdt. Per Schulze, der er udviklingschef hos By & Havn, er meget tilfreds med de nye tilbud.

- Vi har modtaget en rigtig flot pulje af ansøgninger og det viser meget tydeligt, at der er et stort engagement omkring havnen og interesse i at bruge det blå byrum. Det understreger også, at der er behov for det tiltag, vi har iværksat, så havnen kan blive åbnet op for nye ideer og aktører. Og nu glæder vi os til at se de første projekter blive søsat i havnen denne sommer, siger Per Schulze.

Per Schulze håber, at flere vil ansøge om at søsætte projekter i havnen. En beslutning om at åbne for ansøgninger seks gang om året skal få flere til at søge. Du kan læse lidt om de fem projekter her: 

 

SUP center

Det nye center giver mulighed for at tage kurser og leje Stand Up Paddle boards (SUP). Målet er, at det skal give en "god og sikker introduktion til sporten", og skal bidrage til et aktivt miljø for SUP i havnen. Centeret består af en opbevaringsenhed og et opholdsområde, der er lavet med henblik på at skabe et socialt omdrejningspunkt i havnen.

 
 
Foto: By & Havn
 
 
Foto: By & Havn

Boatie

Boatie er en sejlende tømmerflåde, der ligner en dagligstue fra 70’erne med en brun hjørnesofa og et orange kakkelbord. Tømmerflåden udlejes kun med kaptajn, og projektmageren håber, at det kitschede udtryk kan bringe et smil på læben, når den sejler gennem havnen. Planen er, at konceptet også skal fungere om vinteren med kaleche på stuen og opvarmning.

 
 
Foto: By & Havn

Den flydende stue

Den Flydende Stue kan have op til tolv passagerer, der kan sejle rundt i havnen på en tømmerflåde med bord og bænke. Tømmerflåden har en lille påhængsmotor og kan lejes uden kaptajn. Projektmagerne ser den som oplagt til en tur med venner, kollegaer eller familie med gode rammer for samvær og hygge.

 
 
Foto: By & Havn
 
 
Foto: By & Havn

Restaurant Vandvid

Restaurant Vandvid driver allerede restaurant på en husbåd i Sydhavn, men udvider nu med et flydende køkken, der skal sejle rundt i havnen. Herfra vil de servere økologisk og klimavenlig mad til gæster i havnen – der, hvor de er. Den lille køkkenflåde tager op til ti gæster ombord. 

 
 
Foto: By & Havn

 

Det femte projekt er en pinsefest i Sydhavn, der hvert år bliver afholdt af Frederiksholm Kirke. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik