Nordhavn: Flydende aktivitetshus er kommet et skridt nærmere

Vinderprojektet til et nyt, flydende aktivitetshus i Nordhavn er fundet. Aktivitetshuset anslås at være færdigt i løbet af den kommende sommer.

Et flydende aktivitetshus i Nordhavn er kommet et skridt nærmere. 

CG Jensen og Spektrum Arkitekter vandt konkurrencen om at få lov at tegne huset ud af i alt tre tilbud, og derfor kan man nu påbegynde arbejdet med at opføre huset.

Det kommende aktivitetshus skal ligge ved Sandkaj i Århusgadekvarteret og finansieres af By & Havn og Københavns Kommune.

Visualisering af det kommende aktivitetshus.
Visualisering af det kommende aktivitetshus.
Foto: By & Havn

Blevet til på ønsker fra foreninger

Før, under og efter konkurrencen har der været afholdt workshops, hvor foreninger med en interesse i aktivitetshuset har deltaget og er kommet med ønsker og krav til projektet. Foreningerne tæller blandt andet Nordhavn IF, repræsentanter for vinterbaderforeninger og kajakklubber.

- Det har været inspirerende og spændende at være med. Det har ind imellem været svært at forene de mange forskellige behov, foreningerne har, men der er fundet løsninger og kompromisser. Jeg er sikker på, at det har kvalificeret huset, at foreningerne har været inddraget, siger Eva Thoft fra Nordhavn Vinterbaderklub.

Når aktivitetshuset står færdigt, vil det indeholde foreningslokale, toilet- og badefaciliteter, sauna og omklædning. 

Desuden er der i udvælgensen af projektet lagt vægt på, at arealerne til foreningsbrug og offentligt brug er godt adskilt, samtidig med at det er muligt at udvide de offentlige arealer, hvis det skulle ønskes.

Forslaget om et flydende aktivitetshus blev stillet allerede i 2017 af By & Havn og er blandt andet sket på baggrund af henvendelser fra beboere og foreninger, der ønsker at bruge vandet omkring Århusgadekvarteret mere aktivt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik