Fly til København sikkerhedslandet i Canada

Et SAS-fly fra Chicago til København er sikkerhedslandet i den canadiske lufthavn Goose Bay på grund af et teknisk problem.

196 flypassagerer fra Chicago i USA på vej mod København bliver i dag en smule forsinket, da deres fly har måtte sikkerhedslande i Canada.

Heldigvis er der ikke umiddelbart sket yderligere ulykker, men af sikkerhedsmæssige årsager måtte flyet sikkerhedslande efter tab af trykket i kabinen. Det skriver Fligthradar på Twitter.

- Det har været en normal og kontrolleret sikkerhedslanding som følge af faldet i kabinetrykket, siger Tonje Lund, presseansvarlig hos SAS til TV 2 Lorry.

Da trykfaldet skete i kabinen skal flyet af sikkerhedsmæssige årsager falde i højde. Flyet havde en nedstigning fra 10.500 meters højde til omkring 4500 meters højde på blot få minutter.

Flyet var forventet at lande i Københavns Lufthavn Kastrup kl. 13.11 i eftermiddag. Hvornår flyet igen kan komme afsted er endnu uvist. 

Læs også Flere flyaflysninger fra Kastrup

Det havde flynummeret SK944 og er af typen Airbus A340-313.

- Vi ved endnu ikke, hvad der er årsagen til den tekniske fejl, men vores tekniske personale er på vej ud for at undersøge flyet, siger Tonje Lund, som forventer, at samme fly senere i dag vil kunne flyve passagererne hjem igen.

- Vi regner med, at de 196 personer om bord vil kunne flyve til København senere i aften i stedet, og lande i København i morgen tidligt.

Passagererne ombord er af flere forskellige nationaliter. Hvor mange danskere, der var ombord, er uvist, men SAS bekræfter danskere ombord.