Foto: Martin Sylvest Andersen / Scanpix

Flugtbilist varetægtsfængslet efter hensynsløs kørsel

Hverken sømmåtter eller skud mod dækkene fik bilist til at standse. Kørte vildt fra København til Nordsjælland. En stor del af vejen som spøgelsesbilist.

En mand i 30'erne er ved Retten i Helsingør onsdag blevet varetægtsfængslet i 14 dage.

Det oplyser vagtchef hos Nordsjællands Politi, Søren Bjørnestad.

Manden er sigtet for natten til onsdag at køre så hensysløst, at han har bragt andre trafikanter liv og førlighed i fare.

Det kan give op til otte års fængsel.

Manden forsøgte over en strækning fra København til Nordsjælland at stikke af fra politiet. 

Og han så stort på alle færdselsregler. I en grad, så politiet forsøgte at bringe ham til standsning med både sømmåtter og skud mod dækkene. 

Læs også Politiet skød mod spøgelsesbilist under langvarig biljagt

Jagten begyndte i København, hvor politiet fik en anmeldelse om en bilist, der på Nørre Allé var i færd med at ryge en joint.

Da politiet nåede frem, startede biljagten.

Københavns Politi kontaktede kort efter klokken 02 kollegerne i Nordsjælland, da bilisten nu var på vej ind i deres område - fra Lyngbyvejen til Kongevejen og videre op mod Holte og Birkerød.

Men manden, som havde flere politibiler efter sig, agtede ikke at stoppe. Ved Blovstrød lykkedes det ham at vende bilen, og så gik det sydover igen. Ved Virum kørte han over i den modsatte vognbane, og han skiftede frem og tilbage flere gange.

Da han ved Lyngby kørte ud på Helsingørmotorvejen med kursen nordpå igen, var det også i det forkerte spor - altså som regulær spøgelsesbilist. Og med en fart på 110-150 kilometer i timen.

Vi ryger ud af færdselsloven på en del områder og ind i straffeloven

Søren Bjørnestad, Vagtchef, Nordsjællands Politi

Tidligere var det lykkedes at lægge sømmåtter ud, så bilisten var punkteret på forhjulene. Og der stod en regn af gnister op fra bilen, mens han kørte. 

Læs også Politiet skød efter baghjulet på vansvidsbilist

Adskllige modkørende måtte undvige flugtbilisten. Og politiet forsøgte nu at standse ham ved at skyde mod hans ene dæk. 

Men først ved Kvistgård, hvor han forlod motorvejen, lykkedes det politiet at få ham bragt til standsning. To patruljevogne fra Københavns politi påkørte ham og fik ham skubbet af vejen, hvorefter han blev anholdt og sigtet for den totalt uansvarlige kørsel.

- Vi ryger ud af færdselsloven på en del områder og ind i straffeloven, konstaterer vagtchef hos Nordsjællands Politi, Søren Bjørnestad.  

Straffelovens § 252

Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.