Flotte Folkevognsrugbrød i flok ved Fjorden

Ved Roskilde fjord er omkring 200 Folkevognsrugbrød samlet fra hele Skandinavien og Tyskland. Det sker i anledning af Nordiska BussFest.

De fleste af os nærer varme følelser for de originale Folkevognsrugbrød. I denne weekend kan man beundre omkring 200 af dem på Nordiska BussFest på Roskilde Camping. De kommer fra hele Skandinavien og Tyskland og eneste krav for deltagelsen er, at man har en Folkevogn. De ældste er helt tilbage fra 1950'erne, de yngste helt nye mobile homes.

Michael Pedersen fra Køge er her med sin familie. De har et originalt Folkevognsrugbrød fra 1967 fra den første T1 serie med delt forrude.  Alt interiøret i bilen og sideteltet er også fra 60'erne og 70'erne.

- Rigtig mange af os holder af retrocamping. Vi kunne ikke drømme om at campere normalt, men vi nyder de her træf 3-4 gange om året. Så mødes vi med venner, vi kun ser der, ungerne leger og vi får talt om, hvad der er sket med bilerne siden sidst, fortæller han.

Der er en helt særlig stemning på pladsen, hvor alle beundrer hinandens biler og hygger sig sammen. Det er en svensk klub der står bag træffet, og det er første gang det holdes i Danmark.

På søndag afsluttes BussFesten ved at de 200 folkevognsrugbrød kører i samlet flok til havnen i Roskilde til fælles beundring.

- Når man kommer kørende i sådan en gammel Folkevogn, får man næsten altid kun 'thumbs up' fra folk. Folk tænker, at man er en flink fyr, når man kører sådan en. Det er ret sjovt, smiler Michael Pedersen.

Alle er velkomne på Roskilde Camping weekenden over.

Se de flotte billeder over artiklen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Hillerød Madmarked

Nyt madmarked på vej: "Det er, hvad folk vil have"

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

Våbenskjold collage

Den store våbenskjoldsquiz: Hvad er historien bag din kommunes logo?

25_seconds

play
Oplev i weekenden:
Kom med på skattejagt!

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere