Flest tog til tiden i Nordsjælland

De fleste togrejsende kender situationen. Minutterne snegler sig langt forbi køreplanens afgangstidspunkt - men intet tog er i sigte. Den situation opstår ikke så tit i Nordsjælland som i resten af landet. I de første fem måneder af 2013 er 99 ud af 100 tog på Lokalbanen kørt til tiden, hvilket vil sige præcist eller mindre end fem minutter forsinket, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Lokalbanen i Nordsjælland slår her både DSB og Arriva, viser de nyeste tal fra Banedanmark og Lokalbanen.

Tættest på Lokalbanen er Thybanen, der kører med 98,7 procent og Tønderbanen med 98,3 procent rettidighed. Landsgennemsnittet på Banedanmarks strækninger var 93,1 procent fra januar til maj i år. Helt i bund ligger forlængelsen af kystbanen mellem København og Kastrup, hvor rettidigheden er 87,6 procent, mens kystbanen mellem Helsingør og København kører rettidigt - eller næsten - 91,2 procent af afgangene. Det er i øvrigt bedre end i hele 2012, hvor rettidigheden for de hårdt prøvede kystbane-pendlere var 90,7 procent.

Kvalitets- og miljøchef Kurt Lauridsen, Lokalbanen glæder sig over tallene.

- Det er ikke så ringe endda. Man skal selvfølgelig passe på med at sammenligne forholdene på de forskellige baner. For eksempel kører vi med helt nye tog. Men togpersonalet har da lov at være stolte over, at vi kan nå det resultat på en enkeltsporet jernbane, hvor togene kun kan passerer hinanden på krydsningsstationer.

Det kræver præcision i en stram køreplan. For eksempel så krydser ét tog, der kører Helsingør, Gilleleje, Hillerød og videre til Tisvildeleje og retur, otte andre tog på en fire timers tur. Er ét tog forsinket, så bliver de andre det også, siger Kurt Lauridsen.

På kystbanen ser pendlertalsmand Michael Randropp lidt misundeligt til nabobanen.

- Vi kunne ønske os de tilstande, men det er urealistisk at kystbanen når helt derop. Men med de tiltag der er gjort med at køre færre tog og lægge ekstra luft i køreplanen ved længere stop på hovedbanegården, havde vi håbet på 96-97 procent rettidighed og ikke de 91-92, strækningen ligger på nu, siger han til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik