Flest mobilsyndere i Nordsjælland

Nordsjællands Politi har været klart flittigst under den netop overståede landsdækkende målrettede kampagne mod mobilsnakkeri, manglende sikkerhedsseler og uopmærksomhedskontrol, som landets 12 politikredse gennemførte fra den 9. til 15. september.

Således blev der i Nordsjælland noteret 245 tilfælde af håndholdt mobiltelefoni under kørslen. Nummer to er Østjylland med 178 noteringer, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er selvfølgelig kedeligt, at så mange ikke følger de gode trafikale råd, men at vi ligger nummer et hænger nok sammen med, at vi har udført flest kontroller i ugens løb - 47 mod 30 i de politikredse, der kommer nærmest - og så har vi mange steder med tæt trafik og køkørsel.

Så sidder bilisterne måske og tjekker mails, mens de holder stille, siger Kim Bruun, leder af Nordsjællands Politis færdselsafdeling. Det er de mange smartphones, der lokker bilisterne.

- Nogle bilister giver udtryk for, at de da ikke har talt i telefonen. Men det er altså al brug af håndholdt mobiltelefon, der er forbudt. Man må ikke tjekke mails eller sms, når man holder stille i en kø, for man skal være klar til at følge trafikrytmen, siger Kim Bruun til Frederiksborg Amts Avis.

Også bilister, der har kørt uden sele, er blevet noteret langt oftere i Nordsjælland end i landets øvrige kredse.

273 bilister blev i Nordsjælland skrevet for at køre uden sikkerhedssele, hvilket langt distancerer Østjyllands Politi, der på andenpladsen noterede 157 seleløse bilister.

Sammenlagt er 2.455 bilister blevet noteret i kampagneugen landet over - hvoraf de 582 er noteret i Nordsjælland.

Kampagnen var tænkt som opbakning til Rådet for Trafiksikkerheds igangværende kampagne mod uopmærksomhed i trafikken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik