Flest langtidsledige i hovedstadsområdet

Ikke Udkantsdanmark, men hovedstadsregionen er hårdest ramt, når det gælder antallet af arbejdsløse dagpengemodtagere fra 3F, der har været ledige i to år eller derover. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Værst ser det ud i Ishøj Kommune. Her har 4,2 procent af de erhvervsaktive 3F'ere været ledige i to år eller derover. Tallet kommer bag på jobcenterchef i Ishøj-Vallensbæk, Dan Nielsen.

- Vi har et generelt problem i de to kommuner (Ishøj og Vallensbæk, red.) med ledige, som har anden etnisk baggrund end dansk, især de unge mænd og kvinder over 40. Samtidig er det også svært for en del 3F'ere at komme tilbage i job, siger Dan Nielsen til Nyhedsbrvet 3F.

I Albertslund har 3,1 procent af de ledige i 3F modtaget dagpenge i to år eller mere, i København gælder det 2,9 procent og i Høje Taastrup 2,6 procent.

- Tallene har at gøre med en social sammensætning i hovedstadsregionen. Og der er større geografisk mobilitet i udkantskommunerne, hvor erhvervsstrukturen er bedre tilpasset 3F's medlemmer, siger arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, Jørgen Stamhus, til Nyhedsbrevet 3F.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere