Flest langtidsledige i hovedstadsområdet

Ikke Udkantsdanmark, men hovedstadsregionen er hårdest ramt, når det gælder antallet af arbejdsløse dagpengemodtagere fra 3F, der har været ledige i to år eller derover. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Værst ser det ud i Ishøj Kommune. Her har 4,2 procent af de erhvervsaktive 3F'ere været ledige i to år eller derover. Tallet kommer bag på jobcenterchef i Ishøj-Vallensbæk, Dan Nielsen.

- Vi har et generelt problem i de to kommuner (Ishøj og Vallensbæk, red.) med ledige, som har anden etnisk baggrund end dansk, især de unge mænd og kvinder over 40. Samtidig er det også svært for en del 3F'ere at komme tilbage i job, siger Dan Nielsen til Nyhedsbrvet 3F.

I Albertslund har 3,1 procent af de ledige i 3F modtaget dagpenge i to år eller mere, i København gælder det 2,9 procent og i Høje Taastrup 2,6 procent.

- Tallene har at gøre med en social sammensætning i hovedstadsregionen. Og der er større geografisk mobilitet i udkantskommunerne, hvor erhvervsstrukturen er bedre tilpasset 3F's medlemmer, siger arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, Jørgen Stamhus, til Nyhedsbrevet 3F.