Flertal i København for næste års budget

Ny budgetaftale i København styrker folkeskolen, giver billige familie- og ungdomsboliger og cykelstier.

Flere timer, en mere fysisk aktiv skoledag, et måltid mad om eftermiddagen, billig skolemad på yderligere 15 skoler, bedre lokaler til både lærere og elever samt mere efteruddannelse.

Det er blandt de nye tiltag i hovedstaden næste år, efter at der torsdag aften er indgået en aftale om budgettet for 2014 i Københavns Kommune.

Et bredt flertal bestående af Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre, Enhedslisten og Dansk Folkeparti er netop blevet enige om et budget for 2014, der hedder "Stærk By - Stærke skoler".

- Vi er klar til skolereformen fra dag ét. Vi skal have flere timer, en mere fysisk skoledag og mere faglig fordybelse, siger overborgmester Frank Jensen (S).

- Men det er ikke nok. Rammerne skal også være i orden. Børnene skal have mad, så de kan koncentrere sig, og lærerne skal have ordentlige arbejdslokaler og bedre efteruddannelse, siger overborgmesteren i en kommentar til aftalen.

Samtidig investerer partierne bag i mere end 1200 nye almene familie- og ungdomsboliger, mens pensionister og førtidspensionister får et større rådighedsbeløb.

- Jeg lægger også vægt på, at vi får bygget mere end 1200 nye boliger, som almindelige lønmodtagere har råd til i København, siger Frank Jensen.

Politikerne vil også styrke beskæftigelsesindsatsen samt forbedre forholdene for erhvervslivet.

Hertil kommer markante investeringer i bedre forhold for cyklister og et afgreningskammer til en metro til Sydhavnen. Flere og bedre idrætsfaciliteter, en øget tryghedsindsats og en kontrolenhed mod social dumping er der også afsat penge til.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik