Flertal bakker op om videoovervågning af legepladser

Socialdemokratiet i Hillerød bakker op om Venstre-forslag - og foreslår også nye steder, de unge kan opholde sig.

Forældrene i Skævinge har fået nok af glasskår på legepladserne ved daginstitutionerne i byen – og nu er et politisk flertal klar til at komme dem i møde.

quote Jeg synes ikke, der skal være generel overvågning alle steder, men på vores institutioner kan det være en god idé

Kirsten Jensen, viceborgmester, Soc.dem., Hillerød

Mandag var det Venstre, der krævede videoovervågning af legepladserne, og nu bakker også Socialdemokratiet op om den idé.

- Jeg bryder mig ikke særlig meget om overvågning. Jeg synes ikke, der skal være generel overvågning alle steder, men på vores institutioner kan det være en god idé, fordi man kan både forebygge og finde ud af det, hvis nogen kommer og gør noget, som de ikke skal, siger viceborgmester Kirsten Jensen, Soc.dem., til TV 2 Lorry.

quote Overvågning er helt naturligt noget man vil kigge på, når man skal sikre bygningerne. Så det skal vi træffe en politisk beslutning om efter sommerferien

Dorte Meldgaard, Kons., borgmester

S og V har flertal for forslaget

Og da Socialdemokratiet og Venstre til sammen råder over 16 ud af 27 medlemmer af Hillerød Byråd, ligger det på den flade hånd at få det gennemført.

Borgmester Dorte Meldgaard, Kons., der søndag ikke ville love præcis, hvad hun ville gøre for at bremse vandalerne, er nu, hvor der er flertal for øget overvågning, ikke afvisende over for idéen:

- Overvågning er helt naturligt noget, man vil kigge på, når man skal sikre bygningerne. Så det skal vi træffe en politisk beslutning om efter sommerferien, siger hun tirsdag til TV 2 Lorry.

Borgmester tøvende over for nye væresteder

Socialdemokratiets Kirsten Jensen foreslår også at overveje at etablere et nyt tilholdssted for de unge.

- Er der nok fællesskaber at blive en del af i Skævinge? Er der noget, vi kan gøre for, at de unge føler, de kan blive en del af et mere positivt fællesskab end det her, og som gør, at vi kan dæmme op for det, som vi har set her - som jo er noget helt ekstraordinært, siger hun.

Heller ikke det ville borgmesteren forholde sig nærmere til, da vi talte med hende søndag.

- Det er ikke noget, vi har talt om, så det kan jeg ikke sige, om kommunen er villig til, sagde Dorte Meldgaard.

Økonomiudvalget i Hillerød skal på sit næste møde i august drøfte opsætningen af overvågningskameraerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik