Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

Flertal af lærerne går til lægen med stress

Af omkring 1000 lærere i Roskilde Kommune har de 100 været sygemeldt med arbejdsrelateret stress inden for det seneste år. Næsten 200 har været til lægen med stress, og næsten 700 har følt sig stressede, skriver DAGBLADET Roskilde.

Det fremgår af en endnu ikke offentliggjort undersøgelse blandt lærerne. Den viser, at 11 procent af lærerne har haft stress-sygemeldinger med 1435 sygedage til følge.
- Det er dybt alarmerende tal. Det overrumpler mig, at 18 procent har været til lægen med arbejdsrelateret stress, siger Niels Thulin, formand for Roskilde Lærerforening, der står bag undersøgelsen.

Udsigterne for de stressramte lærere er ikke blevet bedre af, at skolerne i Roskilde skal spare 70.000 lærertimer næste skoleår, svarende til 42 stillinger eller to lærere pr. skole.
Lærerne i Roskilde er den gruppe, der oplever størst misforhold mellem deres opgaver og tiden til at løse dem. Det viser kommunens egne trivselsundersøgelser, og med nedskæringerne bliver skruen strammet yderligere.
- Faren for øget stress er til stede, men vi forventer, at skole- og børneudvalget kommer med nogle udmeldinger, som kan være med til at lette presset lidt, siger Niels Thulin til DAGBLADET Roskilde.