Flere vil have en ekstra vej til Jylland

Seks sjællandske kommuner slår nu sammen med østjyderne til lyd for en fast forbindelse over Kattegat. De hidtidige tilhængere Roskilde, Kalundborg og Holbæk har netop fået følgeskab af Lejre, Slagelse og Høje-Taastrup, skriver DAGBLADET Roskilde.

 - For kommunerne på hele Sjælland vil en fast forbindelse over Kattegat betyde både en opgradering af vejnettet og mere togtrafik. Vi kommer til at ligge langs de trafikale hovedakser. Det vil gavne både erhvervsudvikling og beskæftigelse, siger borgmester Mette Touborg (SF), Lejre.
En anden af de nye borgmestre i denne sammenhæng er Slagelses Lis Tribler (S). Hun kæder en fast forbindelse over Kattegat tæt sammen med de sjællandske kommuners ønske om en bedre tværforbindelse fra Kalundborg over Slagelse og Næstved til motorvejen ved Rønnede.
- Femern-forbindelsen kommer først, men når den er etableret, vil tværvejen binde den sammen med en efterfølgende fast forbindelse over Kattegat. Det vil gavne udviklingen på hele Sjælland, og en ekstra mulighed for at komme fra Århus til København vil have mange, afsmittende effekter på hele Sjælland, siger Lis Tribler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik