Flere vælger toget i Nordsjælland

Tog til tiden, en køreplan hvor tog og busser passer sammen og gratis cykler med toget. Det er opskriften på at lokke flere kunder til den kollektive trafik, viser de seneste tal fra de nordsjællandske lokalbaner.

Fra januar til 30. juni har Lokalbanen transporteret seks procent flere passagerer end samme periode i 2011. I alt 3.235.000 passagerer - 184.000 flere end året før - har rejst med en af de fem baner: Frederiksværkbanen, Lille Nord, Gribskovbanen, Hornbækbanen og Nærum-banen.

- Fremgangen er størst på Lille Nord med 11,1 procent, mens der har været 10,4 procent flere passagerer på Frederiksværkbanen, forklarer kvalitets- og miljøchef Kurt Lauridsen, Lokalbanen.

-For præcist halvandet år siden blev det gratis at tage cykler med i lokalbanetog, og det har ført til stadigt flere rejsende. Samtidig er R-nettet, hvor busser og tog er bundet sammen i Nordsjælland med afgange hver halve timer på hverdage og gode skiftemuligheder, en ting, der giver flere togrejser. Endelig betyder det også meget, at man kan regne med togene. I juni i år har vi haft en rettidighed på 99,1 procent, hvilket er det højeste nogensinde. Det skyldes, at 20 kilometer skinner er skiftet, siger Kurt Lauridsen.

Ny køreplan fradstødte passagerer
Rettidighed betyder, at et tog højest må have 4.59 minuts forsinkelse. Kun på Hornbækbanen har der været en passagernedgang. 2,8 procent færre passagerer i første halvår 2012 - svarende til 12.000 færre passagerer.

-Nedgangen kom, da vi blev nødt til at justere køreplanen efter nye afgangstider på Kystbanen. Det betyder, at hvert andet tog mod Helsingør ikke stopper ved tre trinbrætter, og det har fået passagerer fra de steder til at søge andre muligheder, siger Kurt Lauridsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere