Flere unge vil uddannes

De unge i Køge Bugt-kommunerne strømmer ind på ungdomsuddannelserne.

Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at både Køge, Solrød, Stevns og Greve Kommuner nærmer sig den landsdækkende målsætning om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en uddannelse.

Det skriver DAGBLADET Køge.

Solrød og Greve er tættest målsætningen med henholdsvis 94 og 93 procent af en ungdomsårgang, der gennemfører en ungdomsuddannelse, mens Køge og Stevns ligger på 91 procent. Tallet bygger på data fra 2011, og de viser solid fremgang siden 2010, hvor Køge lå på 88,7 procent, mens Stevns lå på 87,9 procent.

- Det er nogle positive tal, selvom vi naturligvis godt så procenten ligge højere for Køge og Stevns, siger Mark Jensen, der er leder af ungdommens uddannelsesvejledning i Køge Bugt-området.

Han vurderer, at det er en årelang lokal tradition for ufaglært arbejde, der stadig afspejler sig i tallene for Køge og Stevns Kommuner. Men tiderne ændrer sig.

- De mange ufaglærte arbejdspladser forsvinder, de er ikke i Køge mere, og det budskab er ved at trænge ind hos både forældre og elever, siger Mark Jensen om baggrunden for det stigende antal unge med en ungdomsuddannelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik