Foto: TV2/Lorry

Flere ulykker på metroen end på andre byggerier

Byggearbejderne på metroen lever livet farligere end på landets andre byggepladser.

På tre år har der været 147 ulykker på metroens 21 byggepladser. Det er 22 procent flere arbejdsulykker, end hvad der er normalt på et byggeri af den størrelse. Det viser en ny opgørelse fra Metroselskabet, skriver Fagbladet 3F.

- Det dokumenterer, at metroen har været en alt for farlig arbejdsplads, siger Jens Kirkegaard, der er formand for byggegruppen i 3F Bygge, Jord og Miljø i København.

Metroen er efterhånden berygtet for dårligt arbejdsmiljø. Arbejdstilsynet har udstedt rekordmange påbud for farlige forhold. Og i 38 tilfælde har tilsynet og politiet indledt en straffesag mod firmaer på metroen for brud på arbejdsmiljøloven.

Byggebranchen er i forvejen landets farligste branche. Sidste år var der i snit 22,1 ulykker for hver million arbejdstime hos entreprenører og håndværksmestre i Danmark. Fra metroens start og til juli i år har ulykkesraten været 27,0.

Ledelsen hos den danske bygherre, Metroselskabet, erkender, at der har været for mange ulykker på byggepladserne. Men påpeger samtidig, at det går den rigtige vej.

- I 2013 havde vi relativt mange ulykker. Det har vi sat en indsats på at bekæmpe, og det kan vi se af tallene for 2014 er lykkedes, siger HR-chef Peder Mandrup Knudsen.

I 2013 lå ulykkesraten på på metroen 31,7, mens den i årets første syv måneder var 21,6.