Flere tusinde i kø til svømmeklubber: Vi har for få pladser

Der er sindssygt meget mangel på svømmehaller og svømmepladser i hele hovedstadsområdet, lyder det fra Hovedstadens Svømmeklub.

Søndag formiddag klokken 10 åbnede Hovedstadens Svømmeklub op for online tilmelding for nye medlemmer. Og vanen tro er der rift om pladserne og en alenlang kø, som var det billetter til en stor rock-koncert, der er på spil.

På Hovedstadens Svømmeklubs (HSK) hjemmeside er der lige nu op mod 3000, der sidder i kø for at komme igennem til holdtilmeldingen. Og flere forventes at stille sig i køen de næste timer.

Vi er pressede

- Der er sindssygt meget mangel på svømmehaller og svømmepladser i hele hovedstadsområdet. Det er ikke fordi, vi skal klynke, men vi lider under, at der er for få pladser, som gør at vi bliver pressede. Vi kan jo kun udbyde de pladser, vi får lov til at låne af kommunerne, siger HSK’s direktør Lars Sørensen til TV 2 Lorry lidt efter klokken 10 søndag formiddag, mens køen er på omkring 2500 personer og stigende.

- Der er selvfølgelig den mulighed, at ihærdige folk prøver at komme igennem både på tablet, mobil og computer, så det er ikke sikkert, det er 2500 mennesker, der er i kø lige nu, siger han.

Screendump fra HSK's hjemmeside omkring klokken 11.30 søndag formiddag, hvor folk sidder i kø for at komme igennem til tilmelding til svømmeklub.
Screendump fra HSK's hjemmeside omkring klokken 11.30 søndag formiddag, hvor folk sidder i kø for at komme igennem til tilmelding til svømmeklub.
Foto: HSK

I alt er der mellem otte og ni tusinde pladser på diverse hold i de københavnske svømmehaller, men det er ifølge Lars Sørensen ikke nok til de mange interesserede.

Folk bliver skuffede

Derfor vil mange ende med at blive skuffede over ikke at få plads til enten dem selv eller deres børn.

- Der er nogle, som bliver skuffede efter i dag, fordi de ikke får deres ønskede plads. Sidste år havde vi over 1000 personer på venteliste, som ikke fik deres hold. Lige nu er det ca. 300, og jeg tror vi ender på 7-800, når dagen er omme.

Tilmeldingerne kører ad to omgange op til sæsonstart. I juni fik de eksisterende medlemmer mulighed for at tilmelde sig og i løbet af seks timer fik 4000 tilmeldt.

De tidligere år er systemet brudt ned på grund af de mange tilmeldinger, så derfor har HSK i år fået et ny køsystem, som man også kender fra Skat, når man skal ind og tjekke årsopgørelsen.

- Vi synes det er lidt vildt, at vi har brug for at have sådan et køsystem, men det er vilkårene. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik