Flere tusinde demonstranter fylder gaderne torsdag

I både Aarhus og København er demonstranter på gaden for at protestere imod uddannelsesnedskæringer.

De studerende protesterer højlydt torsdag over, at regeringen vil skære 8,7 milliarder på uddannelsesområdet.

I både Aarhus og København har de studerende været på gaden for at fortælle, at regeringens nedskæringer på uddannelsesområdet vil få katastrofale konsekvenser for de unges uddannelse.

Københavns Politi skriver på Twitter, at de anslår, at der omkring 10-15.000 deltagere. Det er dog et noget andet tal, der kommer fra Uddannelsesalliancen, som har arrangeret demonstrationen.

I en pressemeddelelse skriver de, at der i alt er 40.000 demonstranter på gaden i henholdsvis Aarhus og København. Det bygger på en optælling fra TV2.

- Nedskæringerne vil kunne mærkes på alle uddannelsesinstitutioner i Danmark, og derfor er der kommet så mange deltagere.

- Det må siges at være en succes, at vi er samlet så mange i dag, for at sige klart nej til Venstre-regeringens milliardnedskæringer, siger talsperson Yasmin Davali fra Uddannelsesalliancen.

Uddannelsesalliancen består af blandt andet af Danske Studerendes Fællesråd og en række andre interesseorganisationer. Og deres budskab er klart:

- Vi kan ikke sidde sådanne milliardnedskæringer overhørig. Da finansloven kom, så vi simpelthen ikke andre muligheder.

- Når man fjerner 8,7 milliarder kroner fra vores uddannelsessystem, så får det katastrofale konsekvenser, siger en anden talsperson fra Uddannelsesalliancen Veronika Schultz.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik