Flere tusinde bilister blitzet ved vejarbejde: Hver tiende kørte for hurtigt

Tæt på 2.400 bilister er i løbet af denne uge blevet taget i at køre for hurtigt forbi en strækning med vejarbejde på Køge Bugt Motorvejen. De kan nu se frem til en fordoblet bødetakst.

På dagen, hvor mange danskere har fået penge tilbage i overskydende skat, kan et stort antal bilister se den indtægt forsvinde i skærpede fartbøder.

2.395 bilister er i løbet af denne uge nemlig blevet snuppet i en fartkontrol omkring en strækning med vejarbejde på Køge Bugt Motorvejen mellem Solrød og Greve.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er foruroligende. Farten er jo sat ned, fordi folk går og arbejder på vejen. Vi har alle prøvet at stå ved et fodgængerfelt, hvor biler kører forbi med 50 kilometer i timen. Det er hurtigt. Men her er farten i nogle tilfælde blevet målt til så meget, at det er virkelig utrygt for dem, der arbejder der, siger Thomas Tarpgaard, der er vicepolitiinspektør ved politikredsen, til TV 2 Lorry.

Fordi forseelserne er sket på en strækning med vejarbejde, skærpes straffen, oplyser politiet.

Det betyder, at fartbøden fordobles, og at der udløses en betinget frakendelse af kørekortet allerede ved en hastighedsoverskridelse på 40 procent eller derover.

Flere end hver tiende blev blitzet

Hastighedsgrænsen på strækningen var 80 kilometer i timen, men den brød mange bilister i stor stil.

Alene i et tidsrum på tre og en halv time torsdag aften blev 540 ud af de i alt 5.989 passerende bilister blitzet – altså tæt på hver tiende – og heraf kørte 11 så meget for stærkt, at de nu får kørekortet frakendt betinget.

I alt står 60 bilister til at få en betinget frakendelse af kørekortet, mens 250 ud over den fordoblede bøde også kan forvente et klip i kortet.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Thomas Tarpgaard, der er vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi, kalder antallet af fartsyndere ved vejarbejdet for "voldsomt".
Thomas Tarpgaard, der er vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi, kalder antallet af fartsyndere ved vejarbejdet for "voldsomt".
Foto: Anders Nordahl / TV 2 Lorry

Under politiets fartkontrol på strækningen i løbet af denne uge har lidt flere end 21.000 bilister kørt forbi fartmåleren i løbet af de i alt 24 timer, indsatsen har varet. Med 2.395 forseelser svarer det til, at mere end hver tiende bilist har brudt loven.

- Jeg synes, det er voldsomt. Det svarer jo til, at vi har målt 100 bilister hver time, der kører for hurtigt, siger Thomas Tarpgaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Højdespringeren var en bilist, der blev målt til 158 kilometer i timen – tæt på det dobbelte af det tilladte.

Højere bødetakster fra årsskiftet fordoblet

Den skærpede bødestraf er ekstra dårligt nyt for de mange fartsyndere, for fra årsskiftet er bødetaksterne for at køre for hurtigt steget med 20 procent i forhold til 2021.

Den laveste bødetakst for at bryde en fartgrænse på 80 kilometer i timen er 1.200 kroner – et beløb, der her altså skal dobles op i dette tilfælde på grund af vejarbejdets skærpende omstændighed.

Herefter stiger bøden afhængigt af, hvor meget for hurtigt bilisten har kørt. Har man for eksempel blæst forbi vejarbejdet med 115 kilometer i timen, lyder bøden på 4.200 kroner – som så bliver fordoblet til 8.400 kroner. 

Av.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik