Flere tog til Kystbanen

På trods af ulovlig statsstøtte, underskud og frygt for konkurs, kan passagerer på Kystbanen se frem til flere tog til tiden og mere plads til at strække benene.

En voldgiftssag mellem Svenske Jernbaner og Öresundståg AB betyder nemlig, at der nu bliver indsat fem ekstra tog på Øresundsforbindelsen.
Mere plads i toget

De fem togsæt er netop nu ved at blive bygget om og vil være på skinner inden for en måned.
Og det vil medføre flere siddepladser, fortæller økonomiansvarlig hos Öresundståg AB, Mats Sjölin:
- Når togene bliver indsat, indebærer det, at der bliver bedre plads til passagererne. De passagerer, der i dag er nødt til at stå op, får større chance for at få en siddeplads, siger Mats Sjölin til DR København.
Ifølge Mats Sjölin vil de ekstra togsæt også medføre større stabilitet - det vil sige, at flere Kystbanetog burde komme til tiden.
Pendlerglæde

Nyheden bliver godt modtaget blandt pendlerne. Bodil Christensen tager dagligt toget mellem Østerport og Helsingør, og hun glæder sig til at kapaciteten bliver større:
- Jeg er glad for at høre, at der kommer flere tog. Jeg håber, at det kan være med til at løse problemet med overfyldte tog og for små togsæt, siger Bodil Christensen til DR København.

Bodil Christensen håber, at de fem ekstra togsæt betyder, at pendlerne ikke længere skal stå og vente på forsinkede eller aflyste tog.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik