00:14

Video: TV 2 Lorry

Flere store veje ensrettes

To af Københavns og Frederiksbergs store veje ensrettes i den kommende måned - og for Vesterbrogade helt indtil november

Sådan ensrettes H.C. Ørstedsvej

  • 2.5-9.5: Fra Gammel Kongevej til Danasvej
  • 10.5-16.5: Fra Danasvej til Rosenørns Allé
  • 17.5-23.5: Fra Åboulevarden til Rosenørns Allé

Det er en god idé at tænke på andre måder at komme mod Nørrebro, end at  tage H.C. Ørstedsvej i den kommende måned. 

I dag tirsdag ensrettes dele af H.C. Ørstedsvej i  retning mod Gammel Kongevej for at gøre plads til Frederiksberg Forsynings arbejde.

Dele af vejen vil være ensrettet indtil den 23. maj i tidsrummet mellem 9. og 15.30. Det gælder dog ikke for cyklister eller gående.

Buslinje 3A på H.C. Ørstedsvej i retning mod Nørrebro bliver også omlagt, dog kun i hverdagene mellem kl. 9 og 15.30.

 Vesterbro er også ramt

Sådan ensrettes Vesterbrogade

1.5-30.11: Trommesalen og Vesterbro Torv ensrettes Vesterbrogade mod Rådhuspladsen

Også den helt store færdselsåre, Vesterbrogade, ensrettes mod Rådhuspladsen på grund af vejarbejde både i kørebanerne, på cykelstierne og på fortovet.

Mellem  Vesterbro Torv og Trommesalen vil det således kun være muligt at køre i retning  ind mod byen indtil den 30. november. 

Frederiksberg Kommune forventer øget trafik på Gl. Kongevej mellem Vesterport og Alhambravej, da man regner med at mange bilister i stedet vil benytte den strækning.

Læs også Vesterbrogade ensrettes i et halvt år

Ensretning for en smartere by

H.C. Ørstedsvej ensrettes så Frederiksberg Forsyning kan sætte det såkaldte Smart City-netværk op over den eksisterende gadebelysning.

Det giver Frederiksberg Forsyning adgang til data fra kundernes varmeanlæg, så de kan sikre, at anlæggene udnytter varmen bedst muligt.

Derudover vil kunderne få deres forbrugsdata at se gennem en app, hvilket, man håber, kan medvirke til at reducere forbruget af vand og varme, og dermed både spare kunderne penge, og reducere CO2 udledningen. 

Arbejdet med at sætte Smart City-netværk op forventes at vare resten af året. Her kan du se, hvor der arbejdes.